Știri

Curse anulate de Lufthansa şi duminică. Greva piloților, în schimb, se va încheia

Curse anulate de Lufthansa şi duminică, chiar dacă piloţii au hotărât să nu mai continue greva în ziua respectivă.

După un protest de patru zile început miercuri prin care au cerut salarii mai mari, problemele nu s-au încheiat.

”Operaţiunile vor decurge conform programului, duminică. Din cauza grevei din zilele precedente, ar putea fi unele anulări”, a anunţat compania germană, care cere clienţilor să verifice cursele.

Sindicatul piloţilor a anunţat vineri seara că a respins cea mai recentă ofertă salarială a conducerii. De asemenea, a precizat că nu va extinde greva şi duminică.

Protestul este al 14-lea de la începutul anului 2014. În aceste zile a dus la anularea a 2.600 de zboruri şi a afectat peste 315.000 de pasageri.

Curse anulate de Lufthansa şi duminică. Piloții, nemulțumiți de salariile primite

Lufthansa a avertizat că greva a început să aibă impact şi asupra rezervărilor pe termen mediu.

Compania a oferit majorarea salariilor cu 4,4% în două etape, precum şi o plată unică echivalentă cu salariul mediu pe 1,8 luni. Piloţii trebuie să accepte în schim unele modificări la programul de pensii.

Sindicatul piloţilor vrea în schimb majorarea salariilor în medie cu 3,7% pe an pentru 5.400 de piloţi din Germania, pentru o perioadă de cinci ani începând cu 2012.

Citește și: Zbouri întârziate / redirecționate pe aeroportul din Cluj din cauza ceții
Piloţii Lufthansa sunt bine plătiţi, după standardele industriei. Un pilot al companiei germane câştigă în medie 180.000 de euro pe an, înainte de taxe, în timp ce un căpitan poate primi până la 22.000 de euro pe lună înainte de taxe.

Acest articol a fost actualizat la: 2016-11-26T14:07:34+02:00 14:07

Share
Scris de
Vlad Mirabela

Acest site foloseste cookies.

Read More