Connect with us
Curse Wizz Air mutate de pe Aeroportul Târgu Mureș pe Aeroportul Cluj

Știri

Curse Wizz Air mutate de pe Aeroportul Târgu Mureș pe Aeroportul Cluj

Curse Wizz Air de pe Aeroportul Târgu Mureș mutate pe Aeroportul Cluj. Decizia luată de compania Wizz Air este din cauza stării pistei de aterizare/decolare, care are nevoie de reparații. Curse Wizz Air vor fi mutate pentru următoarele două săptămâni.

Reprezentanții Aeroportului Târgu Mureș au declarat că după reparația capitală urmează inaugurarea unei noi piste de aterizare/decolare. În plus, ulterior va permite aeroportului noi oportunități de colaborare atât cu Wizz Air, cât și cu alte companii.

”Compania Wizz Air a luat decizia de a muta toate cursele de pe Aeroportul Internațional Transilvania Târgu-Mureș pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj-Napoca, pentru o perioadă de două săptămâni. Decizia subliniază, încă o dată, nevoia imperativă a unei reparații capitale a pistei Aeroportului Internațional Transilvania Tîrgu Mureș.

În acest sens conducerea aeroportului împreună cu Consiliul Județean Mureș vor întreprinde toate demersurile necesare pentru a duce la îndeplinire acest obiectiv. Reparația capitală aduce după sine inaugurarea unei noi piste de aterizare/decolare. Ea va permite Aeroportului Internațional Transilvania noi oportunități de colaborare atât cu Wizz Air, compania deja existentă pe aeroport, cât și cu alte companii”, au spus sursele citate.

Potrivit reprezentanților Aeroportului Târgu Mureș, investiția va fi realizată din fondurile proprii ale Consiliul Județean Mureș.

”Suma lucrărilor se ridică la o valoare estimată prin documentație la 77 milioane de lei. Pentru noi, siguranța pasagerilor rămâne prioritate zero. În acest scop reparația capitală este în interesul nu doar al aeroportului, dar în principal al pasagerilor”, au precizat reprezentanții Aeroportului Târgu Mureș.

Date despre compania Wizz Air

Planul de înființare a companiei Wizz Air a fost conceput în luna iunie 2003. Atunci, șase persoane cu experiență vastă și cu rezultate extraordinare în domeniul companiilor aeriene, au făcut echipă cu József Váradi, Directorul General Executiv al companiei. În numai trei luni, Wizz Air era deja o companie înregistrată și gata de zbor.

Citește și: Avion lovit de o cisternă la Cluj. Pasagerii au fost debarcați

Primul zbor a decolat pe 19 mai 2004, din Katowice. În prezent, Wizz Air oferă peste 420 de rute și dispune de 25 de baze operaționale în regiune: Gdansk, Lublin, Poznan, Katowice, Varșovia și Wrocław în Polonia, Budapesta și Debrețin în Ungaria, Sofia în Bulgaria, București, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Iași, Sibiu, Craiova și Timișoara în România, Kiev în Ucraina, Praga în Republica Cehă, Belgrad în Serbia, Vilnius în Lituania, Skopje în Macedonia, Riga în Letonia, Tuzla în Bosnia și Herțegovina, Kutaisi în Georgia și Košice în Slovacia.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top