Connect with us

Știri

Curtea Constituțională a publicat documentul așteptat de toată lumea. SURPRIZĂ TOTALĂ

Curtea Constituțională a publicat unul din cele mai așteptate documente din ultima perioadă. Este vorba despre motivarea în cazul condamnaților cărora li se interzice să facă parte din Guvern.

„(…) Apare cu evidenţă că, potrivit dispoziţiilor legale în vigoare, sintagma ‘nu au suferit condamnări penale’ încetează să mai constituie o interdicţie la dobândirea calităţii de membru al Guvernului în ceea ce priveşte persoanele care cad sub incidenţa/sunt beneficiare ale unei legi de dezincriminare sau de amnistie sau care au fost reabilitate printr-o hotărâre judecătorească definitivă, persoane cu privire la care condamnarea penală încetează să mai producă efectele extrapenale prevăzute de lege.

CITEȘTE ȘI: Liviu Dragnea o amenință pe Kovesi cu o serie de dezvăluiri

CITEȘTE ȘI: 8 variante în locul lui Grindeanu. CUM ARATĂ LISTA DE PREMIERI DE LA PSD

Orice altă interpretare dată sintagmei ‘nu au suferit condamnări penale’ din cuprinsul art.2 din Legea nr.90/2001 ar fi contrară literei şi spiritului Constituţiei”, se arată în motivarea deciziei prin care CCR a respins ca inadmisibilă, pe 4 mai, sesizarea Avocatului Poporului referitoare la articolul care interzice persoanelor condamnate să fie membri ai Guvernului”, scrie în motivarea CCR.

VEZI MOTIVAREA INTEGRALĂ AICI

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top