Connect with us
În curtea Spitalului "Sfântul Ioan" se va construi o nouă maternitate. Aceasta ar urma să aibă 110 paturi și suma estimată...

Știri

În curtea Spitalului „Sfântul Ioan” se va construi o maternitate nouă

În curtea Spitalului „Sfântul Ioan” se va construi o maternitate nouă. Aceasta ar urma să aibă 110 paturi, a anunțat miercuri, într-o conferință de presă, președintele Asociației Colectiv 3010, Eugen Iancu.

„Atunci când am gândit scopul acestei asociații unul dintre obiective a fost construcția unui spital. (…) Ideea de maternitate a pornit de la acea piațetă Bucur, unde este Colectiv. (…)

În urmă cu ceva timp, văzând acea piațetă în care am construit și un monument, ne-am gândit că ar trebui să transformăm acea maternitate. Numai că Maternitatea Bucur are aproape 100 de ani, este din 1938, iar a reface acea clădire și pentru a da scopul de maternitate costurile sunt foarte mari și am ajuns la concluzia că este mai bine să construim o maternitate nouă”, a afirmat Eugen Iancu.

O nouă maternitate se va construi în curtea Spitalului „Sfântul Ioan”

Suma estimată pentru construirea și dotarea maternității este de aproximativ 12 milioane de euro.

„Este posibil să avem un sprijin, pe partea de dotare, din partea MS. În momentul de față, noi începem o campanie de strângere de fonduri. Avem un prim capital și sperăm ca în următoarele două — trei luni să avem primul milion de euro. Se lucrează deja la proiect.

Până la sfârșitul anului cred că va fi gata intabularea. Noi sperăm ca în partea a doua a anului viitor să începem lucrul efectiv. La sfârșitul anului 2019 — începutul anului 2020, vom avea maternitatea gata. Costurile pentru construcție utilitată sunt undeva la 8 milioane, urmând ca dotările să fie undeva la 4 milioane de euro”, a precizat președintele Asociației Colectiv.

Primarul sectorului 4, Daniel Băluță, a declarat că administrația locală va contribui „cu toate resursele pe care le are pentru a implementa acest proiect”.

Citește și: Monumentul în memoria victimelor de la Colectiv a fost dezvelit. Sute de oameni, cu ochii în lacrimi în fața clubului

„Consider că este o urgență pentru ceea ce înseamnă sistemul medical din România în general crearea unor astfel de facilități. (…) Rolul pe care Primăria sectorului 4 îl are și și-l asumă este acela de a contribui cu toate resursele pe care le are pentru a implementa acest proiect. (…) Cel puțin un milion de euro din proiectul de buget pe anul 2017 va fi special pentru acest proiect”, a spus edilul Daniel Băluță.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top