Știri

Custodele Coroanei Române, principele Radu şi principesa Maria, călătorie cu Trenul Regal

Custodele Coroanei Române, Margareta, principele Radu şi principesa Maria vor călători spre Dobrogea cu Trenul Regal, vineri, 15 iunie, cu ocazia Anului Centenar al Marii Uniri şi a împlinirii a 100 de ani de la sfârşitul Primului Război Mondial.

Potrivit unui comunicat al Biroului de Presă al Casei Majestăţii Sale Custodelui Coroanei, transmis vineri AGERPRES, Trenul Regal va parcurge simbolic drumul spre Dobrogea în cinstea împlinirii a 140 de ani de la alipirea acestui teritoriu la ţara mamă, precum şi a aniversării a 160 de ani de la inaugurarea lucrărilor liniei de cale ferată Cernavodă – Constanţa.

Trenul Regal va opri în Feteşti, Cernavodă, Medgidia şi Constanţa, unde Familia Regală va lua parte la scurte ceremonii de primire, organizate de autorităţile locale.

Prima oprire va avea loc în Gara Feteşti, la ora 13,23, iar a doua la Podul de la Cernavodă, la ora 13,56.

Custodele Coroanei Române va merge cu Trenul Regal pe 15 iunie

„Ceremonia de primire se va desfăşura, în mod simbolic, pe platoul de la capătul podului dinspre Cernavodă, pentru a onora memoria Regelui Carol I, în timpul căruia a avut loc construcţia podului realizat de inginerul Anghel Saligny. Accesul publicului şi al presei este liber”, precizează sursa citată.

A treia oprire a Trenului Regal va avea loc în Gara Medgidia, la ora 14,33. Trenului va ajunge în Gara Constanţa la ora 15,40.

La toate opririle accesul publicului şi al presei este liber, se precizează în comunicat.

Călătoria este organizată în colaborare cu Ministerul Transporturilor, cu sprijinul Băncii Transilvania, Alcovin Măcin, Negro 2000, Studio Video Art şi Aqua Queen.

Citește și Lovitură de TEATRU! Principesa Margareta, decizie fără precedent la Casa Regală

Fostul suveran al României, Mihai I, a decedat, marți, la reședința sa din Elveția, la vârsta de 96 de ani. Dorința Regelui Mihai a fost să fie înmormântat în România.

Astfel, potrivit Casei Regale, sâmbătă, 16 decembrie 2017, la ora 18.45, va avea loc slujba de înmormântare a Regelui Mihai I în Noua Catedrală de la Curtea de Argeș. Ceremonia va fi privată, în prezența Custodelui Coroanei, a Familiei Regale a României și a membrilor Familiilor Regale străine prezenți la eveniment.

Publicul va avea acces doar în fața porții de intrare în parcul Arhiepiscopiei de Argeș. Presa va avea acces în fața Noii Catedrale de la Curtea de Argeș.

Presa argeșeană o critică pe Principesa Margareta care a anunțat că se va respecta tradiția, în privința funeraliilor. Totuși, conform programului oficial, funeraliile Regelui Mihai I al României nu vor respecta toate regulile impuse de gradele acestuia, de faptul că vorbim de un fost șef de stat și ultimul mareșal în viață al României.

Share
Scris de
Ais Cristian

Acest site foloseste cookies.

Read More