Connect with us

Știri

Cutremur 11 ianuarie 2019 în România. Ce magnitudine a avut seismul

La două zile după cel mai mare cutremur din anul 2019, un nou cutremur a avut loc în România, în această dimineaţă. De data aceasta, seismul s-a produs în judeţul Vrancea şi a avut magnitudinea 2,7 grade pe scara Richter.

Cutremurul s-a produs la ora 04.16 minute şi a avut loc la o adâncime de 135 de kilometri.

Intensitatea cutremurului in zona epicentrala a fost de II grad(e) Mercalli.

Cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orase: Nehoiu(37km), Buzău(48km), Râmnicu Sărat(53km), Odobești(54km), Covasna(55km).

Ultimul cutremur care a avut loc în ţara noastră s-a produs pe data de 9 ianuarie, în urmă cu două zile, atunci când Institutul Naţional pentru Fizica Pământului a anunţat un seism cu magnitudinea de 4,4 în judeţul Buzău.

Fostul director al Institutului pentru Fizica Pământului (INFP), seismologul Gheorghe Mărmureanu, a vorbit despre posibiltatea producerii unui cutremur mare în țara noastră.

România trăiește cu o permanentă spaimă a cutremurelor, având în vedere activitatea seismică din zona Vrancea și având în minte tragedia din 1977. Mai mult decât atât, multe clădiri din Capitală au bulină roșie, iar un cutremur de mare intensitate ar putea să ducă la o nenorocire.

Gheorghe Mărmureanu a ținut să facă lumină în ceea ce privește acest subiect și a dezvăluit când am putea să ne așteptăm la o mișcare tectonică importantă în țara noastră.

„Discutam de cutremur mare din 2040. Ce rost mai au aceste nimicuri? Am observat ca exista cutremure la 37 – 38 de ani, altele sunt la 65, altele la 100 de ani.

Ciclul nou care a inceput in 1940, a fost acum 37, ar trebui sa fie ori 64, ca 38 a trecut, 64, 65, viitorul mare cutremur.

Viitorul mare cutremur va prinde sudul Moldovei, partea de rasarit a Munteniei, Dobrogea ceva catre Kiev”, a spus Gheorghe Mărmureanu la un post tv.

Citește și: Gheorghe Mărmureanu: „Viitorul mare cutremur care se va produce în România se va simți…”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top