Știri

Cutremur în Buzău! Care sunt oraşele afectate

Un cutremur cu magnitudinea de 3.8 pe scara Richter s-a produs, miercuri, la ora 10. 39, în judeţul Buzău, la o adâncime de 135,4 kilometri, în zona seismică Vrancea.

Potrivit sursei citate, cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: Nehoiu (şapte kilometri), Întorsura Buzăului (37 de kilometri), Covasna (40 de kilometri), Vălenii de Munte (43 de kilometri) şi Slănic (48 de kilometri).

Potrivit INFP, mişcarea tectonică s-a produs la o adâncime de 135. 4 kilometri, în zona seismică Vrancea. Epicentrul acestei mişcări a fost localizat în Buzău.

Tot miercuri, la ora 10.16, a avut loc un alt cutremur cu magnitudine 2.2 pe scara Richter, produs în judeţul Braşov, la o adâncime  de  12 kilometri.

Marţi, în judeţul Buzău, s-au înregistrat trei cutremure cu magnitudini de 2 la o adâncime de doar 4, 5 kilometri, de 2.2ş i 2. 6 pe scara Richter.

De la începutul lunii august, aproape zilnic au avut loc cutremure în zona Buzău – Vrancea, cel din Galaţi fiind al şaisprezecelea.

În 1 şi 2 august, în Buzău au avut loc seisme cu magnitudini de 4,6 şi 4,9, iar în zilele de 3 şi 4 august cutremurele au fost de 3,8. În 10 august, în zona Vrancea au avut loc trei cutremure cu magnitudini de 2,7 şi 2,8.

 

Share
Scris de
Ais Cristian

Acest site foloseste cookies.

Read More