Connect with us
Cutremur cu magnitudinea de 3.5 grade pe scara RIchter in judetul Vrancea, luni, 4 iulie 2016, in jurul orei locale 6.20.

Știri

Cutremur de 3.5 grade in Romania

Un cutremur de 3.5 grade pe scara Richter a avut loc luni, 4 iulie 2016, in Romania, in judetul Vrancea, a anuntat Institutul National pentru Fizica Pamantului (INFP). Seismul s-a produs la ora locala 6.26, avand epicentrul in Muntii Vrancei, zona Andreiasu de jos.

Cutremurul s-a produs la adancimea de 129,8 km, avand o intensitate maxima de II grade pe scara Mercalli. Cele mai apropiate orase de epicentrul miscarii tectonice sunt  Focsani (29 km), Marasesti (36 km), Ramnicu Sarat (43 km), Tecuci (49 km) si Adjud (50 km).

Citeste si: Cutremur in Vrancea de 3.6 grade!

Romania a fost zguduita de mai multe cutremure de magnitudine mica de la inceputul verii. Anul acesta, cel mai puternic seism a fost de 4.1 grade pe scara Richter si s-a produs pe 7 ianuarie in Buzau. Conform informatiilor INFP cel mai important cutremur din ultimii ani a fost cel din 22 noiembrie 2014, cu o magnitudine de 5.7 grade pe Richter, resimtit si in Capitala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top