Cutremur de 5,9 grade în Iran. Cel puțin 2 oameni au murit, iar peste 240 au fost răniți

Ioan Adi
26.08.2018
Cutremur de 5,9 grade în Iran. Cel puțin 2 oameni au murit, iar peste 240 au fost răniți

Cel puțin două persoane au murit, iar alte 241 au fost rănite, în urma unui seism cu magnitudinea de 5,9 grade pe scara Richter, produs duminică în apropierea orașului iranian Kermanshah, relatează site-ul agenției Reuters.

Cutremur cu magnitudinea de 5,9 grade pe scara Richter în Iran

Majoritatea victimelor provin din orașul Tazehabad, aflat la nord de Kermanshah. În imaginile de mai joi o cameră de supraveghere a surprins momentul în care undele seismice au zdruncinat Salas-e Babajani, o regiune din vestul țării la primele ore ale acestei dimineți.

În urma cutremurului, alte două seisme de este 3,0 grade pe scara Richter au fost înregistrate, a informat agenție Tasnim. Oamenii s-au dat năvală în spitale, la scurt timp după producerea cutremurului.

Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS) a informat că un seism de 6,1 grade pe scara Richter a avut epicentrul la aproximativ 88 de kilometri la nord-vest de orașul Kermanshah.

Cutremurul a fost simțit și în Bagdad, a informat televiziunea irakiană, care a adăugat că nu există victime.

În luna noiembrie, cel puțin 530 de de oameni au murit în urma unui seism de 7,3 grade produs în apropierea Kermanshah, acesta fiind cel mai mare cutremur produs în Iran din ultimii zece ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *