Connect with us
Cutremur in Noua Zeelanda

Știri

Cutremur de 7,1 grade in Noua Zeelanda

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 7,1 pe scara Richter a avut loc in Noua Zeelanda. Seismul s-a produs la 167 de kilometri de orasul Gisborne.

UPDATE 2:52 – Noua Zeelandă: Autorităţile locale au evacuat mai multe zone litorale din cauza ameninţării de tsunami

Autorităţile locale au ordonat evacuarea mai multor localităţii de pe coasta nord-vestică a Noii Zeelande ca urmare a ameninţării producerii unui tsunami, după ce un seism cu magnitudinea de 7,1 grade s-a produs la peste 160 de kilometri de ţărmul insulei nordice, transmite Reuters.

Epicentrul cutremurului s-a situat la 169 de kilometri de localitatea Gisborne şi la o adâncime de 30 de kilometri. Nu există informaţii legate de victime sau daune materiale.

Mai mulţi internauţi au comentat pe reţelele de socializare că au fost treziţi de seismul puternuc, care a zguduit locuinţele de pe coasta nord-estică a Noii Zeelande.

Autorităţile americane au precizat că nu există niciun risc de tsunami.

Iniţial, US Geological Survey a declarat că seismul ar fi avut o magnitudine de 7,2 grade, însă ulterior magnitudinea a fost revizuită la 7,1 grade.

Citeste si: Cutremur cu magnitudinea 4,4 in judetul Buzau

Citeste si: Doliu national in Romania pentru victimele cutremurului din Italia

Update 8:37: US Geological Survey a anuntat ca un seism puternic cu magnitudinea de 7,1 grade a zguduit coasta Noii Zeelande. Epicentrul cutremurului s-a situat la 169 de kilometri de localitatea Gisborne si la o adancime de 30 de kilometri. Nu există informaţii legate de victime sau daune materiale, transmite Reuters.

Mai mulţi internauti au comentat pe retelele de socializare ca au fost treziti de seismul puternuc, care a zguduit locuintele de pe coasta nord-estică a Noii Zeelande, relateaza News.ro.

Intre timp, autoritatile americane au precizat ca nu exista niciun risc de tsunami.

Marina Chile a anuntat, de asemenea, ca nu se asteapta la producerea unui tsunami care sa afecteze tarmurile vestice ale Americii Latine.

Initial, US Geological Survey a declarat ca seismul ar fi avut o magnitudine de 7,2 grade, insa ulterior magnitudinea a fost revizuita la 7,1 grade.

In urma acestui cutremur puternic nu a fost emis avertisment de tsunami.

Deocamdata nu au fost raportate victime sau pagube materiale.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top