Connect with us
Cutremur în Italia, la Sicilia: Mai multe persoane au fost rănite

Știri

Cutremur în Italia, la Sicilia: Mai multe persoane au fost rănite

Cutremurele lovesc din nou Italia şi fac pagube importante. Un seism cu magnitudine de 4,6 grade, produs la mică adâncime, a provocat momente de mare spaimă în insula Sicilia.

Epicentrul cutremurului a fost localizat la o adâncime de numai 9 kilometri. Presa italiană scrie că un bilanţ preliminar indică faptul că mişcarea telurică a provocat mai multe daune materiale. Cutremurul s-a produs la ora locală 02.34 (ora 03.34, ora României).

Seismul a fost resimţit pe toată coasta estică a Siciliei, de la Messina la Ragusa, iar biserica din Santa Maria di Licodia a fost grav avariată. De asemenea, mai multe locuinţe au avut de suferit.

Au fost persoane rănite, care au fost transportate la spital, dar de asemenea au avut nevoie de îngrijiri şi cetăţeni care au suferit atacuri de panică. Numărul celor duşi la spital este de ordinul zecilor, scrie presa italiană, fără a avansa însă o cifră exactă.

Reamintim că anul trecut, Italia a fost lovită de o serie de cutremure care au provocat sute de morţi şi răniţi. Printre victime s-au numărat şi cetăţeni români.

Te-ar putea interesa şi: Bilanţ catasrofal în urma cutremurelor din Indonezia

Echipele de salvare au continuat sâmbătă căutările în Sulawesi, la opt zile după ce această insulă indoneziană a fost devastată de un violent cutremur cu magnitudinea 7,5, urmat de un tsunami, în urma cărora şi-au pierdut viaţa cel puţin 1.649 de persoane, potrivit unui nou bilanţ oficial, citat de AFP.

Peste 1.000 de locuitori din Palu, un oraş de 350.000 de locuitori din partea de vest a insulei, sunt în continuare daţi dispăruţi după ce casele lor au fost înghiţite de pământ.Chiar dacă şansele de a descoperi supravieţuitori sunt din ce în ce mai scăzute, autorităţile nu au suspendat încă oficial acţiunile de căutare a victimelor.

Salvatorii se tem însă că sub dărâmăturile din Petobo şi Balaroa, două cartiere din Palu practic şterse de pe hartă, se află încă multe cadavre în descompunere.

Citeşte şi: Cutremur în Republica Dominicană, simțit de concurenții de la Exatlon

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top