Știri

Cutremur în România! Află ce magnitudine a avut

Cutremur în România. Un cutremur cu magnitudinea 3 pe scara Richter s-a produs luni după-amiază în Buzău, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP). Cutremurul s-a produs la ora 15:42 in judetul Buzau, la o adancime de 131 kilometri.

Un alt seism s-a produs sambata in Romania, in zona Vrancea. Cutremurul a avut magnitudinea 2.9 pe scara Richter si s-a produs la adancimea de 88 de kilometri.

Când au fost cele mai puternice seisme

Cele mai puternice seisme din 2018 au avut o magnitudine de 4,6 pe Richter, primul in data de 14 martie si cel de al doilea in 25 aprilie, ambele fiind inregistrate in zona seismica Vrancea.

Citește și: Cutremur pe 10 iulie în România. Ce magnitudine a avut seismul

În 2017, cel mai mare seism din Romania a fost inregistrat pe 8 februarie, in judetul Buzau, la ora 17:08, si a avut o magnitudine de 5 pe scara Richter, miscarea tectonica fiind resimtită si la Bucuresti.

Cutremur de 6,4 grade în apropiere de Vanuatu

Un cutremur cu magnitudinea 6,4 s-a produs vineri la 72 kilometri nord-nord-vest de localitatea Isangel din Vanuatu o ţară insulară din Oceanul Pacific, informează vineri Xinhua şi EFE.

Cutremurul a fost înregistrat la ora 9:46 GMT, conform Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite care înregistrează activitatea seismică la nivel mondial.

Epicentrul a fost stabilit la o adâncime de 169,16 kilometri.

În urma seismului autorităţile nu au raportat daune materiale sau victime şi nu a fost emisă alertă de tsunami.

Insula Erromango, a patra ca mărime din acest arhipelag, este cea mai apropiată de locul unde a fost înregistrată mişcarea telurică, precizează EFE.

Citește și: Cutremur în această dimineață în România. Unde a avut loc

Vanuatu se află în apropierea aşa-numitului”Inel de foc al Pacificului”, cea mai întinsă şi activă regiune vulcanică din lume, unde se produc anual circa 7.000 de cutremure, majoritatea de intensitate moderată.

Republica Vanuatu, cu aproximativ 250.000 de locuitori, se întinde pe un arhipelag de origine vulcanică.

Acest articol a fost actualizat la: 16 iulie 2018 18:50

Share
Scris de
Apetrii Tora