Connect with us

Știri

Cutremur în România, deosebit de puternic! Ce magnitudine a avut

Cutremur în România în urmă cu câteva minute. Seismul a avut magnitudinea de 5.6 grade pe scara Richter, potrivit primelor estimări.

Un cutremur cu magnitudine 5,6 a avut loc, duminică, la ora 3:38, în România. Seismul s-a produs în apropiere de localitatea Comandău (11km), Covasna, la ora 3:38 (ora de vară).

Cutremurul s-a produs la adâncimea de 200 de kilometri, conform INFP.

În luna aprilie, directorul onorific al Institutului Naţional de Fizica Pământului, Gheorghe Mărmureanu a estimat că viitorul mare cutremur va avea o magnitudine cuprinsă între 7,2 şi 7,9 grade, posibil chiar 8 grade.

„(Cutremurul – n. r.) va fi adânc şi acesta va fi norocul României. Cu cât e mai adânc, cu atât energia se disipă pe o suprafaţă mai mare. Va fi o suprafaţă foarte mare, de la Moscova la Cairo. Pe toată Europa, aş spune”, a afirmat Gheorghe Mărmureanu, care a participat la Forumul dedicat Zilei Mondiale a Pământului.

Un cutremur cu magnitudinea de 3 pe scara Richter s-a produs în noaptea 3 mai, la ora locală 1:41, în judeţul Buzău, la o adâncime de 127 kilometri, conform datelor publicate pe site-ul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

În data de 25 aprilie a avut loc, în aceeaşi zonă, un cutremur cu magnitudinea de 4,6 pe Richter, unul similar fiind înregistrat şi în data 14 martie, dar în judeţul Vrancea. Acestea două sunt practic cele mai puternice seisme din 2018.

Cel mai puternic cutremur în 2017 – 5 grade pe scara Richter

În data de 17 martie, a avut loc un alt cutremur cu magnitudinea de 3,9 pe scara Richter, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea.

Pe data de 26 ianuarie 2018, a avut loc un cutremur de 3,1 grade pe scara Richter, de la 2,9 grade, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea.

Un cutremur cu magnitudinea de 3,4 grade pe scara Richter s-a produs și pe data de 3 februarie în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău.

În 2017, cel mai mare cutremur de pe teritoriul ţării a fost înregistrat pe 8 februarie, în judeţul Buzău, la ora 17:08, şi a avut o magnitudine de 5 pe Richter, seismul fiind resimţit şi la Bucureşti.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top