Connect with us
Cutremur în România, la o adâncime de doar 4 kilometri

Știri

Cutremur în România, la o adâncime de doar 4 kilometri

Un cutremur cu magnitudinea de 2,5 grade pe scara Richter s-a produs joi dimineața, la ora 04.33, în județul Vaslui, la adâncimea de doar 4 de kilometri.

Potrivit Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul s-a produs în apropierea orașelor Negrești (16 km), Vaslui (19 km), Iași (43 km), Bîrlad (51 km), Huși (54 km).

Cel mai puternic cutremur înregistrat în acest an, cu magnitudinea de 5,8 pe scara Richter, s-a produs duminică, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău.

Citește și: Profeția Mariei Ghiorghiu după cutremurul din weekend: „Deasupra a toate era…

Citește și: Când va începe RO Alert să trimită avertizări populației în caz de cutremur, potrivit lui Raed Arafat

Te-ar putea interesa și: Grecia zguduită de un cutremur la finalul lui octombrie

Un seism cu magnitudinea 5,6 s-a produs marţi dimineaţă în Grecia, conform Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), la doar câteva zile după cutremurul de 6,4 care a avut epicentrul în largul Mării Mediterane, în apropierea insulei Zakynthos, şi care a provocat panică în rândul rezidenţilor şi turiştilor, relatează DPA.

Nu au fost consemnate pagube materiale sau victime la scurt timp după producerea noului seism, ce a avut epicentrul la 40 de kilometri sud de localitatea Mouzaki din centrul ţării.

Cutremurul de săptămâna trecută a fost resimţit şi în capitala Atena, aflată la 200 de kilometri distanţă de epicentru, însă nu a provocat pagube materiale importante şi nici victime omeneşti.

Marea Ionică este o regiune afectată frecvent de cutremure. În 1953, un cutremur major cu magnitudinea de 7,2 pe scara Richter a provocat moartea a aproximativ 500 de persoane şi distrugerea mai multor oraşe din insulele Kefalonia şi Zakynthos

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top