Connect with us
Exercițiu: Cutremur de 7.5 grade în București

Știri

Cutremur în România, marți, în zona seismică Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea de 3.6 grade a avut loc marți în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 63 de kilometri, anunță INFP. Seismul s-a produs în jurul orei 12.30.

Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP) a anunţa că un cutremur s-a produs, marţi, la ora 12:32, în judeţul Vrancea.  Seismul a avut magnitudinea 3,6 Richter, şi a fost înregistrat la adâncimea de 63 de kilometri.

Intensitatea cutremurului in zona epicentrala a fost de I grad(e) Mercalli.

Cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orase: Odobești(7km), Panciu(12km), Focșani(20km), Mărășești(22km), Adjud(33km).

Ce spune Gheorghe Mărmureanu despre viitorul mare cutremur din România

Directorul onorific al Institutului Naţional de Fizica Pământului, Gheorghe Mărmureanu, a apreciat că viitorul seism puternic care va avea loc în țara noastră se va produce la o adâncime foarte mare și va avea o magnitudine semnificativă.

El a estimat că viitorul mare cutremur va avea o magnitudine cuprinsă între 7,2 şi 7,9 grade, posibil chiar 8 grade.

„(Cutremurul – n. r.) va fi adânc şi acesta va fi norocul României. Cu cât e mai adânc, cu atât energia se disipă pe o suprafaţă mai mare. Va fi o suprafaţă foarte mare, de la Moscova la Cairo. Pe toată Europa, aş spune”, a afirmat Gheorghe Mărmureanu.

Mărmureanu susţine că viitorul cutremur mare ce se va produce în România se va asemăna celui din 1802, cu magnitudinea 8, dar care nu a produs victime. Însă, susţine specialistul, nu acelaşi lucru se poate spune despre efectele viitorului cutremur, în contextul în care România s-a schimbat, iar acum „avem blocuri făcute prost”.

În replică, reprezentanţii constructorilor consideră de neacceptat uşurinţa cu care Mărmureanu se pronunţă referitor la efectele viitorului cutremur şi se întreabă retoric care este specializarea, experienţa şi competenţa acestuia pentru a face afirmaţii în legătură cu calitatea lucrărilor de construcţii.

Citește și: Cutremur în Japonia cu magnitudine de 6.7 grade. Sunt mai multe victime

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top