Connect with us
Cutremure în această noapte în România. Unde au avut loc

Știri

Cutremur în România pe 14 martie 2018. Seismul, resimțit și în București

Cutremur 14 martie 2018. Un cutremur cu magnitudinea de inițială de 4.7 grade pe scara Richter s-a produs miercuri, 14 martie 2018, în România.

UPDATE: Magnitudinea cutremurului a fost revizuită la 4.6 grade. Seimsul s-a produs în județul Vrancea, la o adâncime de 140 de kilometri.

Mișcarea tectonică de azi a avut următoarele coordonate: lat 45.715; lon 26.567.

Cea mai apropiată localitate de epicentru a fost comuna Gura Teghii situată la 16 kilometri Nord de epicentru.

Departamentul pentru situații de Urgență a reacționat după cutremurul de miercuri printr-un mesaj postat pe contul de socializare, la scurt timp după producerea seismului.

În urmă cu puțin timp, în zona seismică Vrancea s-a produs un #CUTREMUR cu magnitudinea de 4.7 pe scara Richter, la adâncimea de 157 de km.

Până în acest moment, nu s-au înregistrat apeluri sau alte informații privind posibile pagube.În continuare se derulează verificări, este mesajul DSU.

Seismologul Gheorghe Mărmureanu a spus că acest cutremur se încadrează în activitatea normală a zonei Vrancea și că nu avem motive să ne panicăm.

Cutremur 14 martie 2018 în zona Vrancea

Știre initiala

Seismul s-a produs în zona seismică Vrancea, la ora 12:24:45 (ora României), conform datelor transmise de Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP).

S-a mai eliberat din tensiunea acumulată. Aceste cutremure moderate eliberează o cantitate de energie, dar la o scară mică, de câțiva kilometri.

Aceste cutremure mai reușesc într-un fel să amâne un cutremur mare, dar nu reușesc să oprească unul mare, a spus Mircea Radulian, directorul INFP, la Digi 24.

Cutremurul s-a produs în apropierea orașelor: Nehoiu(41km), Covasna(45km), Slănic-Moldova(52km), Târgu Secuiesc(55km), Odobești(56km) și nu a durat mai mult de câteva secunde.

Adâncimea la care a avut loc este 157.503km, potrivit datelor preliminare ale INFP.

Seismul s-a simțit ușor și la București.

Este cel mai mare cutremur produs în acest an, până la acest moment.

Citește și: Când vine cutremurul mare în România. Gheorghe Mărmureanu a făcut anunțul

1 Comment

1 Comment

  1. spanu

    2018-03-14T13:45:54+02:00 at 13:45

    SFATURI DE 2 LEI DESPRE CUTREMURE ..TOT COMENTARII IEFTINE BA CA O SA VINA BA CA NU O SA VINA ..ADICA IN CONCLUZIE SUNT LA FEL DE NESTIUTORI CA SI UN COPIL DE 2 ANI SI IN NICI UN CAZ NU STIU CAND O SA FIE UN CUTREMUR ..:):):):)SARACII OAMENI DE STIINTA PLATITI DEGEABA DIN BANII PUBLICI SA BALBAIE DE 20DE ANI ACEIASIEXPRESIE,POATE ,PROBABIL :):):):)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top