Știri

Cutremur in Vrancea de 3.6 grade!

Un cutremur cu magnitudinea de 3.6 grade pe scara Richter a avut loc in zona Vrancea, miercuri dimineata. Acesta este printre cele mai puternice seisme inregistrate in tara noastra de la inceputul lunii iunie.

Seismul a avut loc la ora locala 5.57, iar conform datelor oferite de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul seismului a fost localizat in zona Paltin din Muntii Vrancei, judetul Vrancea.

Citeste si: Cutremur de 3.8 grade in Vrancea

Citeste si: Cutremur de 6,7 grade in Ecuador. S-a simtit si in Columbia

Cutremurul s-a produs la adancimea de 102 km si a avut magnitudinea de 3,6 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima a seismului a fost de II grade pe scara Mercalli.

In urma cu doua zile, alte trei miscari tectonice au avut loc in Romania, unul in zona Giurgiu si alte doua in Buzau si Vrancea. De la inceputul verii, in Romania au avut loc 20 de cutremure de mica intensitate.

Conform datelor INFP, cel mai insemnat cutremur din Romania in ultimii ani s-a inregistrat pe 22 noiembrie 2014, cand s-a produs un seism de 5.7 grade pe scara Richter care s-a resimtit si la Bucuresti si a provocat panica printre locuitorii tarii.

Acest articol a fost actualizat la: 2016-06-22T10:45:56+03:00 10:45

Share
Scris de
Catalin Nae

Acest site foloseste cookies.

Read More