Connect with us
Un caine din rasa golden retriever, Romeo, a fost salvat de sub daramaturile casei stapanilor sai, dupa ce a stat noua zile sub ruine, ca urmare a seismului

Știri

Cutremur Italia: Un caine a fost salvat de sub ruine dupa noua zile

Un caine rasa golden retriever, Romeo, a fost salvat de sub daramaturile casei stapanilor sai vineri seara, unde a fost blocat timp de aproape noua zile, dupa cutremurul de la 24 august din centrul Italiei, relateaza AFP, citat de news.ro.

Cainii tin prima pagina in Italia, unde un labrador salvator a fost primit sambata in audienta de Papa Francisc.

Blocat sub daramaturi, oprite de o grinda de metal, Romeo parea linistit cand a baut primele picaturi de apa din ultimele 230 de ore, potrivit unei inregistrari video a pompierului care l-a salvat.

Atunci cand a avut loc cutremurul, inainte de zori, pe 24 august, in micul sat medieval San Lorenzo a Flaviano, un catun de langa Amatrice, stapanii lui Romeo, care dormeau la etajul al doilea, au reusit sa iasa din casa. Insa cainele, care se afla la primul etaj, a fost blocat de daramaturi.

Citeste si: Charlie Hebdo, reactie socanta dupa cutremurul din Italia. Critici intense pentru revista

Dupa ce l-au cautat ore in sir, stapanii lui au acceptat pana la urma sa fie evacuati din satul devastat.

Cuplul a revenit vineri seara, insotit de pompieri, sa incerce sa recupereze bunuri personale dintre ruinele casei.

Abia sosisera, cand cainele, care le-a auzit vocile, a inceput sa latre.

Pompierii au inceput imediat sa dea la o parte molozul si au scos cainele dintre daramaturi.

Nicio alta persoana nu a mai fost gasita in viata sub daramaturi in seara lui 24 august, cand Giorgia, in varsta de patru ani, a fost descoperita in viata de Leo, un caine special antrenat, care a localizat-o.

Acest labrador negru, care face parte din brigada canina a politiei, a fost primit sambata de Papa Francisc, la trei zile dupa ce a fost invitatul de onoare al unei intalniri bilaterale intre premierul italian Matteo Renzi si cancelarul german Angela Merkel.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top