Connect with us
Cutremur mai puțin obișnuit în România. Unde s-a produs

Știri

Cutremur mai puțin obișnuit în România. Unde s-a produs

Cutremur mai puțin obișnuit în România! Seismul s-a produs într-o zonă mai puțină obișnuită cu mișcările tectonice. Mai exact, acesta a avut loc la Cluj. Seismul a avut magnitudinea de 2 pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 3 kilometri.

În urmă cu patru zile alte trei cutremure au avut loc în județele Prahova, Buzău, Argeș și au avut magnitudinea de 2,8 pe Richter, 2,7 pe Richter și respectiv 2,7 pe Richter.

Reamintim că cel mai mare cutremur din ultimii ania fost de magnitudinea 5,6. Seismul a avut loc pe 24 septembrie, la ora 2.11, resimţindu-se şi în Bucureşti. Seismul s-a produs în zona Vrancea, la o adâncime de 88,3 kilometri.

Un seism cu magnitudinea de moment 5,6 s-a produs la ora 2.11.20, în zona Vrancea, la 7 kilometri de localitatea Nereju, potrivit US Geological Survey (USGS), agenţia guvernamentală americană pentru cercetări geologice.

Seismul s-a resimţit în Bucureşti, Iaşi, Braşov şi Craiova, potrivit site-ului earthquake-report.com.

Mişcarea seismică s-a simţit pe întreg teritoriul României, dar şi în Republica Moldova.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au declarat pentru News.ro că până în acest moment nu au primit vreo solicitare de intervenţie.

De la începutul anului au fost înregistrate patru cutremure cu magnitudinea peste 4 grade pe scara Richter, respectiv pe 14 august, 4 august, 1 martie şi 7 ianuarie, toate având epicentrul în zona seismică Vrancea.

Cladirile din Bucuresti, Constanta, Brasov, Pitesti si alte orase au fost zguduite bine de cutremurul din 24 septembrie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top