UPDATE Cutremur PUTERNIC de 4,6 grade în România. Martor: Zgomot puternic, au cazut obiecte în casă!”

03.09.2019
UPDATE Cutremur PUTERNIC de 4,6 grade în România. Martor: Zgomot puternic, au cazut obiecte în casă!”

Un cutremur cu magnitudinea de 4,5 grade pe scara Richter a avut loc în România în urmă cu scurt timp. Seismul a avut o adâncime de 140 de kilometri și s-a produs în zona Vrancea. Românii au fost înștiințați prin intermediul aplicației de avertizare de cutremur la câteva minute după mișcarea tectonică.

Cutremur de 4,5 grade în zona Vrancea

Cutremurul s-a produs la ora 14:52 în zona seismică Vrancea. Seismul s-a simțit în județul Vrancea. Cele mai apropiate localități de epicentrul cutremurului sunt: Nehoiu, la 10 kilometri distanță, București, la 119 klometri distanță și Brașov, la 53 de kilometri distanță. Mișcarea tectonică a fost confirmată și de Institutul Național pentru Fizica Pământului.

Un martor sustine pe aplicatia EMSC că i-au  cazut bibelourile din dulap și s-a simțit un zgot puternic

Acesta este cel mai mare cutremur produs în ultimele luni în România, avertizează seismologii. Din fericire, întrucât intensitatea nu a fost una suficient de mare, nu s-au raportat pagube materiale sau victime. Zona Vrancea este cea mai activă din punct de vedere seismic din țara noastră.

Ce spun martorii despre cutremurul din data 3 septembrie 2019
Ce spun martorii despre cutremurul din data 3 septembrie 2019

Comunicatul INFP despre seismul produs astăzi, 3 septembrie

„Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizică Pământului (INCDFP) transmite: În ziua de 03/09/2019 la ora 14:52:51(ora României) s-a produs în Zona seismică Vrancea, județul Buzău un cutremur cu magnitudinea 4.5 pe scara Richter, la adâncimea de 140km”, transmite infp.ro.