Connect with us
Cutremur puternic, pe 16 aprilie 2018. Ce magnitudine a avut

Știri

Cutremur puternic, pe 16 aprilie 2018. Ce magnitudine a avut

Reprezentanţii Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite anunță că un cutremur cu magnitudinea de 5,9 s-a produs luni în largul Insulelor Moluce din Indonezia.

Epicentrul acestui seism, care a avut loc la ora locală 02.30 (duminică 19.30 GMT), a fost plasat la o distanţă de 85,3 kilometri nord-vest în raport cu insula Ternate la o adâncime de 36,5 kilometri.

Iniţial, USGS a anunţat că seismul a avut o magnitudine de 6,1.

Magnitudinea revizuită a acestui seism – 5,9 – este considerată una moderată, însă cutremurele de această intensitate pot să provoace pagube materiale considerabile atunci când se produc în regiuni continentale.

Indonezia se află în interiorul Cercului de foc al Pacificului, o zonă vastă care concentrează majoritatea cutremurelor de pământ şi a erupţiilor vulcanice de pe Terra.

ȘTIRE ASEMĂNĂTOARE: Cutremur pe 10 aprilie, în a treia zi de Paște, în România. Ce magnitudine a avut

Cutremur pe 10 aprilie. Un seism cu o magnitudine de 3.1 grade pe scara Richter a avut loc marți dimineața, în a treia zi de Paște, în zona seismică Vrancea, județul Buzău.

Conform INFP, seismul a avut loc la o adâncime de 108 kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: Nehoiu (7 kilometri), Întorsura Buzăului (32 kilometri), Vălenii de Munte (38 kilometri), Covasna (39 kilometri) şi Slănic (42 kilometri).

Cutremurul a avut loc la ora locală 3:14.

În luna aprilie, în România, au avut loc şase cutremure cu magnitudinea între 2,3 şi 3,5 pe Richter, cele mai multe fiind înregistrate în zona seismică Vrancea.

În acest an, cel mai puternic seism, cu magnitudinea de 4,6 pe Richter, s-a produs în data de 14 martie în judeţul Vrancea, la o adâncime de 139 kilometri.

În 2017, cel mai mare cutremur de pe teritoriul ţării a fost înregistrat pe 8 februarie, în judeţul Buzău, la ora 17:08, şi a avut o magnitudine de 5 pe Richter, seismul fiind resimţit şi la Bucureşti.

Cele mai puternice cutremure produse în România în ultimii 27 ani au fost înregistrate pe 30 şi 31 mai 1990, magnitudinea acestora fiind de 6,9, respectiv 6,4 pe scara Richter.

Pe de altă parte, marți a fost înregistrat un nou cutremur în Marea Neagră. Seismul a avut magnitudinea de 3.5 pe scara Richter şi s-a produs la ora 12:49.

Seismul s-a înregistrat la o adâncime de 15 kilometri şi la o distanţa de aproximativ 120 de km de Istanbul.

Citește continuarea AICI.

 

Citește și: Cutremur puternic! S-au raportat mai mulți răniți și pagube importante – Urmează replicile seismului

Citește și: Cutremur neobișnuit în România. Unde s-a produs și ce magnitudine a avut în prima zi de Paște

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top