Connect with us
Cutremur în România! Un seism de 3.4 grade s-a produs în Vrancea pe 3 decembrie

Știri

Cutremur în România, în această dimineaţă

n ultimii doi ani, în România s-au produs peste 25 de seisme cu magnitudine peste 4. Ultimul cutremur cu o astfel de magnitudine, respectiv 4,2, a avut loc în 28 octombrie, în judeţul Buzău.

Un cutremur cu magnitudinea 3,2 s-a produs, marţi dimineaţă, în judeţul Buzău. Seismul a avut loc la ora 8.24, la o adâncime de 150 de kilometri.

Cel mai puternic a avut loc în februarie

Cel mai puternic cutremur din acest an a avut loc în 8 februarie, în Vrancea, şi a avut magnitudinea 5, fiind resimţit şi la Bucureşti.

CITEŞTE ŞI 335 de morţi și 2500 de răniţi în cutremurul de 7,3 pe scara Richter de la graniţa dintre Iran și Irak

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 7,3 grade pe scara Richter s-a produs la granița dintre Irak și Iran. Seismul s-a soldat cu un număr mare de victime în ambele țări, dar și cu pagube uriașe.

ACTUALIZARE 11:00 Creşte numărul morţilor în urma seismului care a devastat Iranul şi Irakul. Autorităţile locale anunţă cel puţin 335 de morţi.

ACTUALIZARE 10:30 Cel puţin 328 de morți și 2500 de răniți, anunţă ultimul bilanţ al victimelor seismului care s-a produs la granița dintre Irak și Iran.

ACTUALIZARE 09:35 Televiziunea de stat din Iran anunță cel puțin 207 morți în țară. Oficialii din Irak au anunțat că pe teritoriul lor au murit 6 persoane și 50 au fost rănite, informează The Guardian. În total sunt peste 1.700 de răniți.

Cutremurul a produs panică pe străzile capitalei irakiene Bagdad, oamenii ieşind pe străzi. La moscheile din Bagdad şi din alte localităţi irakiene s-au spus rugăciuni la difuzoare

Un cutremur de 7,6 grade pe scara Richter s-a produs la ora 20:19 minute în Iraq, la 210 km de Bagdad, capitala țării, conform aplicatiei ECMS. Este posibil ca seismul care a avut o magnitudine record pentru această țară să fi produs zeci de victime și pagube materiale.

Actualizare, 01:50 -Cutremur de magnitudine 7,2 la graniţa dintre Iran şi Irak: Cel puţin 61 de morţi şi 300 de răniţi în Iran

Conform şefului serviciilor de urgenţă iraniene, cel puţin 300 de persoane au fost rănite.

Cutremurul a avut epicentrul la 32 de kilometri de oraşul irakian Halabja, la o adâncime de 33.9 kilometri.

Cutremurul a afectat atât Iranul cât și Irakul.

Presa iraniană a anunţat iniţial că au murit cel puţin şapte persoane în vestul Iranului, alte şase fiind decedate în Irak.

Cutremurul a produs panică pe străzile capitalei irakiene Bagdad, oamenii ieşind pe străzi.

La moscheile din Bagdad şi din alte localităţi irakiene s-au spus rugăciuni la difuzoare.

Postul iranian IRINN a anunţat că echipe de salvare au fost trimise în vestul ţării.

“În cel puţin opt localităţi s-au produs daune, iar în altele s-au întrerupt comunicaţiile”, a declarat un oficial.

Cutremurul a fost resimţit şi în Turcia.

ACTUALIZARE, 22:17 – Cutremurul s-a resimțit până în Turcia. În total au murit 6 persoane, conform unui bilanț provizoriu, conform Reuters.

Actualizare, deocamdata nu exista informatii clare cu privire la posibilele victime sau pagube materiale. Un cititor a comentat pe Facebook si conform acestuia seismul s-a resimtit puternic.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top