Connect with us
CUTREMUR de 4,8 grade, cu puțin timp în urmă, în zona seismică Vrancea

Știri

Cutremur semnificativ în zona Vrancea, la mică adâncime

În noaptea de vineri spre sâmbătă, 25 aprilie, a avut loc un cutremur de magnitudine semnificativă în zona Vrancea, potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Orașul cel mai apropiat de epicentru a fost Galați.

Cutremur semnificativ în zona Vrancea, la mică adâncime

Constantin Ionescu, directorul Institutul Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), a declarat în această dimineață că seismul a avut o intensitate de 5-6 grade pe scara Mercali și nu s-au înregistrat replici.

Deocamdată nu au fost replici. Nici o replică mai mică nu a fost, cu magnitudine de două grade, să zicem. Dar au mai fost în zona respectivă cutremure de suprafaţă şi nu au produs replici.

Intensitatea în epicentru a fost de 5-6 grade Mercali iar cutremurul s-a simţit cu aceeaşi intensitate pe o rază de 30 de kilometri faţă de epicentru şi a scăzut în intensitate cu cât distanţa s-a mărit faţă de epicentru”, a declarat Constantin Ionescu, sâmbătă dimineaţa, la Antena 3.

Conform spuselor lui Constantin Ionescu, acesta nu este un seism care ar trebui să ne îngrijoreze prea mult, având în vedere că în zona în care s-a produs există frecvent cutremur de suprafață. Acest cutremur nu rpevestește unul de o magnitudine mai mare.

“Zona Vrancea are două nivele de producere a cutremurelor care se situează la adâncimi între 90 şi 160 de kilometri şi un nivel de suprafaţă, între 10 şi 40 km.

În această zonă, cutremurele au, de obicei, magnitudini între 3-4 grade. Dar, din când în când, la zeci de ani se mai produce un cutremur peste 5 grade. Magnitudinea posibilă a unui cutremur de suprafaţă în zona Vrancea este de 6-6.5 grade”, a mai declarat directorul INCDFP.

“Nu trebuie să ne îngrijorăm că acest cutremur precedează un cutremur mai mare. Nu există o activitate ridicată”, a mai afirmat Constantin Ionescu pentru postul de știri citat.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top