Connect with us
Cutremur în Vrancea, magnitudine 3.5

Știri

Cutremur în Vrancea, cu magnitudinea de 4,4 pe Richter

Cutremur în Vrancea. România a fost zguduită în urmă cu puțin timp de un seism puternic. Cutremurul din Vrancea, care a avut loc la ora 13:30, a avut magnitudinea de 4,3 pe Richter. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 140 de kilometri.

Update: Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a revizuit magnitudinea cutremurului din Vrancea la 4,4 grade pe Richter.

cutremur-in-vrancea-de-44

Cutremur în Vrancea, 19 noiembrie

Vrancea a fost zguduită la ora 13:30. Un nou cutremur, cu magnitudinea de 4,3 pe Richter s-a produs. Seismus s-a simțit și în București.

Un alt cutremur mare, de 4.1 grade pe scara Richter s-a produs pe 31 octombrie, în zona seismică Vrancea. Seismul a avut loc la ora locală 13.59 și s-a produs la o adâncime de 116 kilometri.

Inițial, magnitudinea cutremurului fusese estimată de Institutul Național pentru Fizica Pământului (INFP) la 4.2 grade pe Richter.

Cel mai puternic seism din acest an s-a înregistrat pe 24 septembrie, la ora locală 2:11, în zona Vrancea și a avut o magnitudine de 5,3 grade pe Richter. Cutremurul a fost simțit și la București.

Cutremur de 5 grade pe Richter, în Grecia

Tot astăzi s-a produs un cutremur de 5 grade pe scara Richeter, în Grecia.

Conform EMSC, aplicația care avertizează populația cu privire la cutremure, a avut o magnitudine de 5.0. Adâncimea a fost de doar 10 km. La doar 8 minute de la producerea cutremurului din Grecia, sute de comentarii au început să apară.

Frecvența cutremurelor din ultima perioadă a speriat întreaga lume. În Grecia au mai avut loc în ultimele 2 zile de 3 cutremure. Astazi, 19 noiembrie, magnitudine 5.0 și joi unul de 4.1 și altul de 3.1.

Seismologii susțin că activitatea seismică este normală. Însă este de remarcat că în ultima perioadă aceasta a crescut semnificativ.

Specialiștii recomandă populației să aibă revervele minime de apă și hrană în cazul unui cutremur mare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top