Connect with us
Un cutremur în Vrancea s-a produs în această dimineață. Seismul a avut o magnitudine de 4,1 pe scara Richter.

Știri

Cutremur în Vrancea, pe 7 martie. Seismul a avut magnitudinea de 4,1

Un cutremur cu magnitudinea 4,1 a avut loc, marţi dimineaţă, în judeţul Vrancea. Seismul a a avut loc la ora 04.51 și s-a s-a produs la o adâncime de 134,7 kilometri, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului.

Cutremurul a avut loc în apropierea oraşelor Nehoiu (44km), Covasna (51km), Odobeşti (51km), Slănic-Moldova (55km) şi Panciu(57km).

În ultimii doi ani, au avut loc peste 25 de seisme cu magnitudine mai mare de 4.

În 8 februarie, în Vrancea s-a produs un cutremur cu magnitudinea 5, care a fost resimţit şi în Bucureşti. De asemenea, în 26 februarie, în Buzău şi Vrancea au fost înregistrate cinci cutremure cu magnitudini între 2,5 şi 3,5.

Citește și: Mihai Voropchievici, dezvăluiri despre cutremurul din 1977: Doamne ferește dacă era…

Sâmbătă s-au împlinit 40 de ani de la cutremurul din 1977, în care au murit peste 1.500 de oameni, dintre care peste 1.400 numai în Bucureşti, iar alţi aproximativ 11.300 au fost răniţi.

Ce să faci în caz de cutremur. Sfaturi de la Raed Arafat

Fondatorul SMURD și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a făcut unele recomandări pentru populație, în caz de cutremur, la Teo Live.

„Există aceste recomandări. Grinda nu este sub ușă neapărat, că dacă ușa este pusă într-un perete de rigips nu e bine. Sub grinda de rezistentă poți să stai. Acum având compartimentari cu rigips e posibil să nu fie grindă. Trebuie să știi dacă zonă este sigură. Mai e un aspect la care lumea nu se gândește. Trebuie să te uiți în casă la obiecte. În dormitor nu pui un tablou de 15 kg deasupra capului.

Dulapul, dacă el nu e fixat de perete, poate să cadă peste ține. Sfătuim oamenii să-și fixeze mobilierul. De exemplu, japonezii au o chestie de metal în dulap că să fixeze de perete. Asta înseamnă că riscul să pățești ceva în timpul unui cutremur, riscul este mai mic. Și într-un spital dacă echipamentele nu sunt fixate, nu sunt pe roți, te trezești după un cutremur, chiar dacă clădirea e intactă, echipamentul nu mai funcționează.”, a spus Arafat

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top