Connect with us
Dacă nu porți măști și mănuși, nu urci în tren chiar dacă ai bilet

Știri

Dacă nu porți măști și mănuși, nu urci în tren chiar dacă ai bilet

Deși în acest moment se tot discută despre părăsirea localității după 15 mai, Ministerul Transporturilor ne oferă noi informații. Vor exista un număr limitat de cazuri pentru părăsirea localității, mai ales pentru reluarea călătoriilor cu trenul. Lucian Bode vorbește despre purtarea măștilor și mănușilor ar putea deveni condiții obligatorii.

Dacă nu porți măști și mănuși, nu urci în tren chiar dacă ai bilet

Lucian Bode a declarat:

„Noi vrem să menținem regulile de ocupare a locurilor în vagoane pe principiul un loc liber un loc ocupat. De asemenea, introducerea obligativității purtării măștii de protecție la bordul trenurilor CFR Călători.

Rămâne suspendată posibilitatea de achiziționare de legitimații de călători fără loc rezervat.

Se menține regula ca șeful de tren sau conductorul doar să vizualizeze biletul de călătorie, fără să îl atingă. Încercăm să vedem dacă reușim să facem acest lucru, să marcăm cu un semn vizibil locurile permise pentru transportul de pasageri.

Este interzisă introducerea vagoanelor de tip restaurant.”

De asemenea, ministrul Transporturilor a vorbit despre luarea în calcul asigurarea echipamentului de protecție pentru întreg personalul. Bode a mai adăugat:

„În acest moment luăm în calcul să asigurăm aceste echipament pentru tot personalul nostru. Și nu este un efort mic, credeți-mă.

Noi am spus foarte clar: nu aveți echipament de protecție nu urcați în tren. Nu exclud ca această măsură să fie obligatorie în condițiile în care nu porți echipament de protecție să nu poți să urci în tren chiar dacă ai bilet.

Dar toate acestea lucruri vor trebui să fie cunoscute înainte, de aceea noi le-am postat în transparență de câteva zile. Mâine poimâine le dezbatem în continuare și toți cei care vor călători începând cu 15 mai vor ști exact la ce să se aștepte pe fiecare mod de transport în parte.”

Concluzia este că aceste măsuri vor fi anunțate cu câteva zile înainte pentru a putea fi implementate la timp.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top