Connect with us
Premierul Dacian Ciolos este invitat sa prezinte luni, la ora 14.30, in plenul reunit al Parlamentului, situatia economica a Romaniei.

Știri

Premierul Dacian Ciolos, invitat luni in Parlament

Premierul Dacian Ciolos este invitat sa prezinte luni, la ora 14.30, in plenul reunit al Parlamentului, situatia economica a tarii.

Decizia a fost luata de Birourile permanente reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor, la solicitarea PSD.

”S-a decis invitarea prim-ministrului pentru a prezenta un raport cu privire la executia bugetulu,i pentru ca in spatiul public au aparut tot felul de informatii contradictorii si Biroul Permanent s-a consultat cu Cabinetul prim-ministrului si am convenit ca luni, pe 19 septembrie, la ora 14.30 va fi prezent in fata Camerelor reunite”, a anuntat presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, conform news.ro.

El a precizat ca premierul va avea la dispozitie 30 de minute pentru a face o prezentare la inceput, urmand interventiile din partea grupurilor parlamentare, iar la final, Ciolos va putea sa raspunda intrebarilor.

Saptamana trecuta, presedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a trimis o scrisoare deschisa premierului Dacian Ciolos in care ii cere sa prezinte ”de urgenta” in fata camerelor reunite ale Parlamentului un raport privind situatia economica reala a tarii, inclusiv nivelul de colectare a taxelor, deficitul bugetar, deficitul de cont curent, deficitul comercial si cresterea economica estimata care sta la baza executiei bugetare.

Intrebat despre scrisoarea lui Liviu Dragnea, purtatorul de cuvant al Executivului, Liviu Iolu, a spus ca initiativa presedintelui PSD ”este foarte buna”, pentru ca va da posibilitatea premierului Dacian Ciolos sa mearga in Parlament si sa arate ca datele economice sunt foarte bune, respectiv cresterea economica si incasarile, care sunt peste program.

”Va da posibilitatea premierului Dacian Ciolos sa mearga in Parlament si sa arate ca datele economice din acest an sunt foarte bune. E vorba de o crestere economica de 6% in trimestrul doi, sunt incasari peste program, dar detaliile le va spune premierul Dacian Ciolos in Parlament”, a declarat Iolu.

Purtatorul de cuvant al Guvernului a mai spus ca prezenta premierului in Parlament va fi si o buna ocazie pentru a atrage atentia asupra initiativelor parlamentarilor care pun presiune pe buget.

”E si o buna oportunitate de a atrage atentia in Parlament asupra initiativelor legislative care pun presiune pe buget si, pe cale de consecinta, pe deficitul aprobat tot de Parlament”, e explicat el.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top