Ministrul Agriculturii, Petre Daea, susține că autoritățile sanitar-veterinare și cele locale vor lua măsuri astfel încât să nu fie afectată comercializarea cărnii de miel, deoarece fiecare om dorește să sacrifice un miel și să mănânce o bucată de carne de miel sau o ciorbă.
Întrebat, joi, de presă, la târgul Agraria din comuna Jucu, județul Cluj, în ce condiții se vor sacrifica mieii de Paște câtă vreme sunt zone afectate de pesta porcină, Petre Daea a spus că fermierii crescători de miei caută în această perioadă a Sărbătorilor Pascale să își valorifice produsele.
„Încă este acest necaz în țară, care a avut un vârf foarte ridicat, și mai sunt în țară zone care sunt sub restricție. Direcțiile sanitar-veterinare și cele agricole, în înțelegere deplină cu prefecturile și primarii, pot gestiona într-o liniște deplină acest moment formidabil pentru țară. Fiecare om dorește să sacrifice un miel, fiecare om vrea să mănânce o bucată de carne de miel sau o ciorbă, așa cum este tradiția și cum există acest sentiment al respectului față de munca oamenilor, știindu-se că ei acum caută valorificare. Dacă nici acum nu vând mieii, atunci când, dacă nu la Paști. De aceea, măsurile sunt, pentru fiecare loc în parte, pentru fiecare direcție sanitar-veterinară în parte, să se pună de acord cu primăriile pentru a stabili locurilor de comercializare a animalelor respective, pentru a da liniște acestui moment”, a spus Daea.
Potrivit acestuia, în această perioadă ar trebui să câștige și fermierii, care să fie scutiți de unele greșeli care ar putea să apară și ar afecta situația din punct de vedere al condițiilor sanitar-veterinare.
Ministrul Agriculturii a participat, joi, alături de ambasadorul Israelului, David Saranga, la deschiderea celei de-a 25-a ediții a târgului Agraria din comuna Jucu, județul Cluj, unde a vizitat standuri și a discutat cu fermierii. La târg, care se desfășoară în perioada 11 – 14 aprilie, sunt prezenți peste 300 de expozanți din țară și străinătate.
Acest site foloseste cookies.
Read More