Dâmboviţa: Bărbat împuşcat cu un pistol cu aer comprimat

19.07.2018
Dâmboviţa: Bărbat împuşcat cu un pistol cu aer comprimat

Un bărbat de 38 de ani din localitatea dâmboviţeană Gura Ocniţei a fost împuşcat cu un pistol cu aer comprimat, pe fondul unui conflict spontan. Informația a fost făcută publică printr-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa.

Incidentul a avut loc pe fondul unui conflict spontan. Bărbatul nu a fost transportat la spital, dar nu a avut nevoie de internare.

”Ieri, 18 iulie, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 6 Poliţie Rurală Moreni au fost sesizaţi de un bărbat de 38 de ani, din Gura Ocniţei, cu privire la faptul că a fost împuşcat de o persoană.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că, pe fondul unui conflict spontan, persoana vătămată a fost împuşcată cu un pistol cu aer comprimat de un tânăr de 22 de ani, din judeţul Ilfov. Victima a fost transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale, fără a necesita internarea”, precizează IPJ Dâmboviţa.

Din cercetări a reieşit că bănuitul a achiziţionat arma din Germania în cursul lunii iunie, aceasta fiind introdusă ilegal în România.

În cauză, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept şi contrabandă calificată.

Un minor român a fost împușcat în Italia. Ministerul de Externe este în alertă

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat joi că un minor român a fost rănit prin împuşcare la Roma, copilul aflându-se în prezent sub supraveghere medicală.

„Urmare a demersurilor întreprinse de Ambasada României la Roma, autorităţile italiene au confirmat cetăţenia victimei. Potrivit informaţiilor preliminare, după producerea incidentului victima a fost transportată la o unitate medicală din apropiere pentru îngrijiri.

Cu ocazia controlului medical s-a constatat că minorul prezenta o plagă rezultată în urma unei împuşcături, iar în prezent este internat sub supraveghere medicală”, a informat MAE, la solicitarea AGERPRES.

Precizarea MAE vine după ce presa italiană a relatat cazul unui copil de un an care a fost împuşcat în timp ce se afla în braţele mamei sale.

Potrivit Ministerului român de Externe, imediat după confirmarea cetăţeniei minorului, Ambasada României la Roma a întreprins demersuri pentru ca o echipă mobilă să se deplaseze la spital.

Acest lucru urmând a fi făcut de îndată ce vor fi luate aprobările din partea părinţilor minorului, autorităţilor locale şi a medicilor.

Ancheta autorităţilor locale cu privire la acest incident este în desfăşurare.

„Ambasada României la Roma menţine cazul în atenţie, este în contact cu autorităţile locale şi cu spitalul în care este internat cetăţeanul român, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară în limita competenţelor”, subliniază MAE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *