Connect with us
Un băiețel de opt ani din Dâmbovița a fost atacat de un câine lup. Incidentul s-a produs în fața magazinului părinților săi.

Știri

Dâmbovița. Copil de opt ani, atacat de un câine lup: „Îl sfâșia acolo”

Un băiețel de opt ani din Dâmbovița a fost atacat de un câine lup. Incidentul s-a produs în fața magazinului părinților săi.

Proprietarul animalului a reușit să îl liniștească, dar nu înainte ca copilul să fie rănit. Atacul a fost surprins de camerele de supraveghere ale magazinului.

În imagini se poate vedea cum copilul se juca împreună cu un prieten. La un moment dat, apare un bărbat care își plimba cei trei câini. Niciunul nu era ținut în lesă și nici nu aveau botniță. Câinele lup se repede subit la copil, al cărui noroc a fost intervenția rapidă a unor trecători.

„Avea pantalonii rupți, l-am luat repede acasă, am încercat să îl dezinfectez cu ceva. Avea vânătăi, avea zgârieturi. Se vedea colțul unde era băgat, era mușcat de gamba dreaptă și de piciorul stâng. Era foarte speriat”, a declarat mama băiatului, potrivit stirileprotv.ro.

Tatăl băiatului a declarat că a încercat de mai multe ori să îl convingă pe stăpânul câinilor să își țină animalele legate.

„Reacționează foarte violent, se plimbă cu bâte pe drum. Și din cauza la câini vedeți ce s-a întâmplat. Putea să moară, îl sfâșia acolo”, a mai spus acesta.

Proprietarul își ținea câinii nelegați și fără botniță

Proprietarul câinilor neagă acuzațiile și susține că aceștia erau legați, fapt contrazis de imagini. El a explicat că mergea însoțit de animale, deoarece de curând ar fi fost bătut de câțiva interlopi din localitate.

Băiețelul de opt ani a fost transportat la Spitalul din Târgoviște pentru îngrijiri medicale.

„A fost atacat și agresat, mușcat de un câine necunoscut. Au fost toaletate plăgile și pansate, după ce l-au vaccinat antirabic și antitetanic”, a declarat doctorul Elena Firoiu, purtător de cuvânt SJU Târgoviște.

Din fericire, copilul a fost trimis să continue tratamentul acasă, după ce s-a constatat că se află în afara oricărui pericol. Părinții băiatului sunt revoltați de incident și cer să se facă dreptate.

Citește și: Tentativă de atac asupra președintelui ales al SUA Donald Trump

Tatăl băiatului l-a reclamat pe proprietarul câinelui la poliție. Acesta l-a acuzat că animalul nu era ținut în lesă și nu avea botniță. Polițiștii verifică exact cum s-au întâmplat lucrurile.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top