Connect with us
Dan Adamescu

Știri

Dan Adamescu, scos din Penitenciarul Jilava şi internat sub pază într-un spital

Dan Adamescu a fost internat sub paza, în urmă cu o săptămână, într-un spital civil, a declarat sâmbătă, pentru News.ro, Cristian Micu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Jilava, unde execută pedeapsa, în regim semideschis, omul de afaceri condamnat la patru ani şi patru luni de închisoare pentru mituirea unor judecători.

Potrivit unor surse medicale, Dan Adamescu a fost internat pentru investigaţii în vederea unei operaţii la genunchi, în urma căreia ar urma să i se monteze o proteză.

Adamescu foloseşte de mai mult timp un fotoliu rulant pentru a se deplasa, iar în timpul judecării dosarului său, a mers de mai multe ori la o clinică de ortopedie.

Dan Adamescu execută, din 27 mai, pedeapsa de patru ani şi patru luni primită în dosarul în care a fost acuzat că a mituit doi judecători pentru pronunţarea unor soluţii favorabile în dosare de insolvenţă ale unor firme ale sale.

Prin aceeaşi sentinţă au fost condamnaţi foştii judecători Mircea Moldovan – la 12 ani şi două luni de închisoare, Ion Stanciu – la trei ani şi patru luni, Elena Rovenţa – la patru ani şi şase luni, Ciprian-Sorin Viziru – la patru ani şi patru luni de închisoare, toţi având pedepse cu executare, scrie news.ro.

Dan Adamescu a fost găsit vinovat de dare de mită pentru că le-a dat 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, ca aceştia să dispună soluţii favorabile în două dosare de insolvenţă.

Potrivit procurorilor DNA, Mircea Moldovan a primit bani şi bunuri în valoare de 29.935 de lei, Ion Stanciu a primit 15.000 de euro şi 7.300 de lei, Elena Rovenţa a primit 23.000 de lei, iar Ciprian-Sorin Viziru – 10.000 de lei.

Dan Adamescu mai este cercetat într-un dosar privind falimentarea Astra Asigurări, în care este acuzat de abuz în serviciu, spălare a banilor şi complicitate la abuz în serviciu. Faptele de care este acuzat ar fi fost produse din funcţiile de preşedinte al Consiliului de Supraveghere al SC Asigurare Reasigurare Astra SA şi administrator în fapt al SC The Nova Group Investments Romania SA şi SC Epsilon Estate Provider SRL.

Procurorii DNA l-au pus în luna martie pe Dan Adamescu sub control judiciar pe cauţiune, stabilită la 40 de milioane de lei. Ulterior, Adamescu a depus actele unui teren de 1,4 hectare şi a două clădiri care se întind pe un hectar, dar şi ale unor echipamente tipografice, toate valorând peste 12 milioane de euro, pentru acoperirea cauţiunii de 40 de milioane de lei stabilite de anchetatori.

Potrivit procurorilor DNA, Dan Grigore Adamescu, preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Societăţii de Asigurare Reasigurare Astra SA în perioada 2011-2013, a administrat în mod defectuos societatea, urmărind să obţină avantaje personale sau în favoarea grupului de firme afiliate.

Compania de asigurări Astra a intrat în mod oficial în faliment în data de 28 aprilie, după o decizie definitivă în acest sens a Curţii de Apel Bucureşti, falimentul fiind solicitat ASF. La intrarea în faliment, Astra avea în portofoliu circa 2 milioane de contracte de asigurare, din care circa 870.000 erau poliţe RCA.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top