Connect with us
Dan Șova a fost transferat la Jilava. Ce a pățit fostul senator PSD în pușcărie

Știri

Dan Șova a fost transferat la Jilava. Ce a pățit fostul senator PSD în pușcărie

Dan Șova a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare de magistrații Instanței Supreme. Condamnarea vine în dosarul CET Govora, dosar în care fostul senator PSD este acuzat de trafic de influență.

Procurorii spun că Dan Șova a luat mită 100.000 de euro pentru a asigura încheierea unui contract între CET şi o firmă de avocatură.

Fostul senator PSD a fost trasferat săptămâna trecută la Penitenciarul Jilava, după ce a ieşit din perioada de carantină, au declarat pentru News.ro surse din ANP.

Aceleaşi surse spun că Dan Şova a fost încarcerat la Secţia a IV-a de la Penitenciarul Jilava, unde sunt închişi politicieni, foşti magistraţi sau poliţişti, aceştia fiind protejaţi de restul deţinuţilor.

În 20 iunie, fostul senator şi ministru al Transporturilor, Dan Şova, a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul CET Govora, în care este acuzat că a luat mită 100.000 de euro.

Totul pentru a asigura încheierea unui contract între CET Govora şi o firmă de avocatură. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut astfel decizia primei instanţe, care l-a condamnat pe Şova la trei ani de închisoare.

Dan Șova a fost trimis în judecată în 2017

Dan Şova a fost trimis în judecată în ianuarie 2017 în dosarul CET Govora, în care este acuzat că a luat mită 100.000 de euro pentru a asigura încheierea unui contract între CET Govora şi o firmă de avocatură.

În primă instanţă, Şova a fost condamnat în septembrie 2017 la trei ani de închisoare cu executare, aplicându-i-se pedeapsa complementară de interzicere a exercitării unor drepturi timp de 2 ani de la eliberare. Şova a fost obligat şi la plata către stat a sumei de 100.000 euro sau contravaloarea în lei la cursul BNR din ziua plăţii, cu titlu de confiscare specială.

Citește și Dan Șova, condamnat la trei ani de închisoare cu executare în dosarul CET Govora

Alături de Şova a fost judecat şi fostul director general al CET Govora, Mihai Bălan, pentru trafic de influenţă şi abuz în serviciu. Acesta a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu în formă continuată.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top