Connect with us
Dan Voiculescu, eliberat condiționat. Reacția lui Mircea Badea

Știri

Dan Voiculescu, eliberat condiționat. Reacția lui Mircea Badea

Dan Voiculescu va fi eliberat condiționat, după ce a efectuat mai puțin de 3 ani din pedeapsa de 10 ani primită în dosarul privatizării ICA.

Tribunalul București a admis cerea de eliberare condiționată a patronului trustului Intact. Dan Voiculescu este internat sub pază la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, iar surse medicale au declarat pentru News.ro că este posibil ca el să fie externat în cursul acestei zile.

Mircea Badea a reacționat după ce patronul postului de televiziune la care este angajat a fost eliberat

„Această decizie nu este o reparație pentru Dan Voiculescu care a suferit o mare nedreptate. El a fost luat ostatic de un sistem mafiot care a provocat foarte multă suferință complet nemeritată familiei sale și apropiaților săi și, desigur, lui Dan Voiculescu. De ce? Doar pentru că Dan Voiculescu nu a vrut să deservească un sistem care era ticăloșit și pe care l-am denunțat, în fiecare zi, ca fiind ticăloșit. Ne-am luat ostaticul înapoi.

Pe persoană fizică fac următoarea declarație: Mă simt mult mai dezinhibat decât aș fi fost până acum din motive evidente pe care tacit sper că multă lume le-a înțeles. Aceasta nu este o reparație morală pentru Dan Voiculescu. Pur și simplu a făcut fracția respectivă. Ca atare, trebuia să vină această decizie. A făcut foarte multă pușcărie. Și o zi de închisoare era nemeritată având în vedere acel dosar dement. Mă bucur că omul pe care îl consider camaradul meu, Dan Voiculescu este, în sfârșit, eliberat. Astfel, domnia sa și familia ajung la finalul unei suferințe absolut oribile cu atât mai mult cu cât încarcerarea sa a fost nedreaptă”, a zis Mircea Badea la Antena 3.

Potrivit lui Mircea Badea, justiția ar trebui să facă dreptate în acest caz.

„Cred că noi ar trebui să îndreptăm aceste lucruri. Doar pe mine mă pot influența. Ca atare, pentru că sistemul nu îl mai ține ostatic pe Dan Voiculescu, mă consider, la rândul meu, eliberat de o presiune psihică permanentă pe care nu am verbalizat-o, dar care a existat în mod tacit. Mă consider dezinhibat pentru că repet – ne-am luat ostaticul înapoi. Cine ar trebui să facă dreptate? Desigur… ceea ce numim noi justiție, dar actuala justiție în forma în care este ea nu cred că va face mare brânză (…). Avem o justiție influențabilă, supusă, temătoare”, a mai spus Mircea Badea, marți, la Antena 3.

Voiculescu fusese condamnat la 10 ani de închisoare în august 2014. Decizia de azi a tribunalului este definitivă. DNA a contestat eliberarea acestuia, motivând că acesta nu a avut „un comportament merituos, ci unul normal”, precizând că „ nu a achitat prejudiciul şi nici măcar cheltuielile judiciare către stat”. Contestația DNA a fost respinsă.

Citește și: Dan Voiculescu depune o plângere penală pe numele lui Florian Coldea

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top