Connect with us
Daniel Dragomir s-a predat în Italia. Fostul ofițer SRI era condamnat pentru corupție

Știri

Daniel Dragomir s-a predat în Italia. Fostul ofițer SRI era condamnat pentru corupție

Daniel Dragomir s-a predat în Italia. Fostul ofițer SRI fusese condamnat definitiv în România la 3 ani și 10 luni de închisoare pentru corupție. Se pare că joi, 4 februarie, 2021, Daniel Dragomir s-a predat autorităților din Bari.

Daniel Dragomir s-a predat în Italia

Fostul ofițer SRI condamnat pentru fapte de corupție s-a predat în Bari, Italia. Daniel Dragomir a fost condamnat definitiv în România la 3 ani și 10 luni de închisoare pentru corupție. El a fost dat în urmărire internațională în luna iunie a anului 2020. Anterior fusese condamnat la închisoare.

Daniel Dragomir s-a predat la o secție de poliție din Bari. El a mers acolo însoțit de un avocat.

„În dimineața de 4 februarie 2021, Poliția Română a fost informată, prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională – Biroul Sirene, de către autoritățile italiene, că, în cursul zilei de ieri, un bărbat, de 42 de ani, urmărit la nivel internațional, s-a prezentat la o secție de poliție din Bari, însoțit de avocatul ales”, a precizat Poliția Română.

Daniel Dragomir a fost închis în penitenciarul din Bari

Potrivit autorităților române, fostul ofițer SRI care s-a predat în Italia a fost închis în penitenciarul din Bari. El așteaptă acum să se prezinte în fața instanței de judecată, pentru validarea mandatului european de arestare emis de Tribunalul București.
În baza datelor furnizate de autoritățile din Italia, a fost informată instanța de judecată din România, care a emis mandatul european de arestare, pentru a traduce și transmite acest mandat către instanța care va judeca și dispune asupra predării către România.

Daniel Dragomir a fost colonel al Serviciului Român de Informații. În 2020 el a părăsit România cu o zi înainte de pronunțarea deciziei Instanței care l-a condamnat definitiv la 3 ani și 10 luni de închisoare.

De fapt, el a fost condamnat la 2 ani închisoare pentru trafic de influență, 3 ani închisoare pentru spălare de bani și 6 luni închisoare pentru participație improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

Pedepsele au fost contopite, iar Daniel Dragomir are de executat pedeapsa cea mai grea, de 3 ani închisoare, la care adaugă sporul obligatoriu de 10 luni închisoare. Și soția lui a fost condamnată la 2 ani și 8 luni de închisoare cu executare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top