Connect with us
Data la care vom putea să ieșim din case! Se dă o nouă Ordonanță Militară

Știri

Data la care vom putea să ieșim din case! Se dă o nouă Ordonanță Militară

Se pregătește o nouă Ordonanță Militară! Guvernul pregătește un nou set de măsuri pentru România. Va trebui să purtăm măști de protectie încă trei luni de zile și se stabilește aproximativ data la care vom putea să ieșim din case.

Surse oficiale au declarat pentru Știrile Pro TV că următoarea ordonanță militară, care va fi emisă marți, va prelungi starea de urgență în România până în 15 mai 2020.

De asemenea, va fi menținută recomandarea autorităților pentru populație de purtare a măștilor de protecție, inclusiv după ce va expira starea de urgență în România, timp de 3 luni, începând cu 15 mai.

Cea mai mare parte a măștilor și a echipamentelor de protecție va fi furnizată de producția locală, cu ajutorul companiilor care s-au reprofilat și au început să producă materiale sanitare pentru combatarea Covid-19.

Din 14 aprilie, producatorul autohton de astfel de echipamente poate asigura 4 milioane de măști pe lună, continuând în paralel și importurile.

De asemenea, potrivit surselor citate, în noua ordonanță militară vor fi menținute restricțiile actuale pentru persoanele vârstnice. Cel mai probabil, persoanele de peste 65 de ani vor fi nevoite să rămână în case într-un anumit interval orar încă o lună după data de 15 mai 2020 – cu posibilitatea de prelungire a acestei măsuri.

Andrei Petrescu este redactor Huff.ro, colaboreaza cu site-ul de 6 ani. Poate fi contact pe adresa andrei@huff.ro.

4 Comments

4 Comments

 1. popa

  2020-04-15T08:37:13+03:00 at 8:37

  politia amendeaza oameni pentru nimicuri tot tre sa isi faca oameni cumparaturi si sant multi care nu stiu s-a comande de pe internet batrani in special ca nu au crescut cu calculatorul (tehnologia) …..wat’s app si altele…..si oricum politia face abuzuri dand amenzi pentru orice aiureala

 2. Cati flotin

  2020-04-14T07:48:00+03:00 at 7:48

  Pai cu ordonanța voastră văd că și poliția are voie sate bata de ce nu băgați și ordonata pentru polițiști sa nu mă avize oameni asta no vedeți fututa in gura

 3. opreaflorica

  2020-04-14T07:21:33+03:00 at 7:21

  Inteleg ca se da unda verde tot la cei care au plecat pina acuma fiind mai tineri iar noi cei mai in virsta care deja stau de o luna in casa inca sa mai stau multumesc aveti grija de noi

 4. Barbulescu

  2020-04-14T06:28:19+03:00 at 6:28

  trebuie sa stam izolati in case pentru a ne inbolnavi este ordonanta ,dar in oras toata lumea circula normal si n-ui imtreaba nimeni ,la marketuri se merge la cumparaturi fere probleme dar in anumite zone unde nu e trafic vazi politisti care vor si ei un cadou de peste ca te opresc le prezinti declatatia pa propia raspundere complectata corect dar i-ti da o amenda ca nu ai trecut ora deplasari prin fata lor .Ce raspuns ne dati domnule ministru care eliberati orbonante?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top