Connect with us
David, tânăr șomer rămas fără mâncare și medic alungat din chirie surprinși de oamenii din întreaga țară

Știri

David, tânăr șomer rămas fără mâncare și medic alungat din chirie surprinși de oamenii din întreaga țară

David și un medic alungat din chirie au fost surprinși de oamenii din întreaga țară.

David, tânăr șomer rămas fără mâncare și medic alungat din chirie surprinși de oamenii din întreaga țară

Vremurile dificile în care trăim se pare că nu ne lasă indiferenți. Poate unora nu li se pare, dar oamenii devin mai solidari. Când unii oameni sunt mai triști ca noi, devenim brusc mai miloși, mai buni.

Acesta este și cazul lui David Pop, un tânăr din București care s-a trezit fără un loc de muncă de pe o zi pe alta. Fără familie, fără economii, fără un job și cu un frigider gol, bea de 3 zile doar apă.

„Am fost anunțați de pe o zi pe alta că se sistează lucrurile, că se închide sala și practic rămânem fără muncă. Nu ar fi fost prima dată când rămân fără muncă, dar fiind situația dată, unde să te miști și ce să faci? Cu facturile sunt în urmă rău, și legat de chirie… pentru că dintr-un salariu de undeva, 2 mii și de lei, ce să pui deoparte? S-a dus! De trei zile… (beau) apă și să întinzi mâna nu e ok, dar cred că ajungem acolo cât de curând”, spunea bărbatul.

Cei de la Digi24 i-au luat un interviu si povestea sa a impresionat zeci de oameni din țara noastră, dar și din afara țării. Oamenii i-au apărut la ușă cu mâncare și produse de igienă, alții i-au transferat bani. O femeie din Germania pe nume Anca Pop l-a sunat și i-a trimis o sumă mare de bani cu care și-a putut achita chiria.

Solidaritatea oamenilor este incredibilă

„M-a sunat un băiat, Rareș, în seara aia mi-a zis că vreau să te cunosc și vreau să îți aduc ceva. A intrat omul cu ce avea în frigider. A fost cineva din Germania, m-a sunat o doamnă, Anca Pop. Cu bănuții de la ea și cu cei din Anglia, am strâns banii de chirie, sunt 200 și un pic de euro. A fost și un domn, Necula, a venit cu tot ce a avut în frigider. M-a frapat, de la periuță de dinți, pastă de dinți, hârtie igienică…La mine lucrurile s-au schimbat radical!” relata David Pop.

Este incredibil cum un simplu video cu un om simplu, modest, doritor de muncă și un frigider gol a impresionat o țară întreagă.

Unul dintre oamenii care i-au apărut la ușă i-a trimis CV-ul la mai multe firme pentru a-i oferi o șansă la un job. Rareș Almaș a mărturisit că este prima oară când face așa ceva pentru cineva de la televizor.

„La mine merge Digi24 toată ziua și când am ridicat ochii din laptop și am ascultat știrea, am fost într-o stare mică de șoc. Am zis că nu are cum, nu se poate întâmpla așa ceva. N-ai cum, la vârsta lui, cu dorința lui de muncă, să te zbați să vrei să faci ceva și totuși să stai în casă și să mori de foame.
I-am transferat niște bănuți, în aceeași zi mi-am făcut o declarație, m-am dus până la el acasă, i-am dus niște chestii de mâncare, tot ce mai aveam prin casă și am reușit să vorbesc acum cu niște prieteni, slavă Domnului, am părinți care lucrează. Ieri i-am trimis CV-ul în două părți.”

Oameni din diverse medii sociale se implică

Un bărbat care locuiește de 19 ani în Marea Britanie a aflat de povestea lui David și o să îl ajute cu o strângere de fonduri.

„Suntem într-o perioadă care nu e prea frumoasă, nu este de muncă. Am văzut știrea alaltăieri, am înțeles că David a lucrat, dar și-a pierdut locul de muncă. E cam greu să trăiești în ziua de astăzi fără bani. Și mai ales în perioada asta, când se întâmplă ce se întâmplă. Sincer, o să vreau să fac o strângere de fonduri pentru David până de Paști.”

Până și un psiholog s-a oferit să îl ajute. Irina Mihaela obișnuiește să ajute oamenii în vârstă și șomerii din jurul Urziceni-ului.

„Am aflat printr-un prieten. Eu am o asociație non-profit prin care ajut oamenii fără posibilitate financiară și prietenul acesta m-a rugat să distribui pe pagină cazul. Sunt psiholog și am vrut să îi acord sprijinul meu. Chiar mai devreme vorbeam cu dumnealui și mi-a spus: eu am terminat Teologia, sunt mai mult cu credința și a început să îmi povestească despre viața lui și la un moment dat îmi spune: ia uite, am început să va povestesc, vă faceți bine treaba!”, a spus psihologul Irina Mihaela.

Ajutor și pentru medicul alungat din chirie

Un alt om a relatat pentru Digi24 cum virusul i-a dat viața peste cap fără să fie infectat. Un medic a fost alungat afară din chirie de către proprietar de teama virusului.

„Am fost sunată pe 31 martie de proprietar, spunându-mi că ar fi bine să plec, că sunt medic, că lucrez în spital și că a început lupta pentru supraviețuire și că ei îi e teamă că voi aduce virusul. Cu fata ei stăteam. I-am spus că unde lucrez eu nu e niciun caz, m-am testat, nu am nici simptome, nici febră n-am făcut. Apoi, la nici două zile mi-a trimis mesaj și mi-a spus că vrea un răspuns… ceea ce e foarte dificil să găsești un loc, cel puțin în perioada asta. (…) A dat cu clor după mine, prin casă, a dat cu clor, cu pulverizator, pe clanțe. Este inuman ce se întâmplă, efectiv se ia în batjocură medicul. E frustrant, chiar am învățat și învăț mult pentru asta și îmi place ce fac, dar te fac să te simți prost” – povestea tânăra.

Povestea ei a impresionat zeci de oameni care au contactat redacția de știri și i-au oferit o locuință.

Florin Păduraru i-a oferit un apartament care va fi liber în curând.

„Noi avem un apartament închiriat pe care nu îl mai folosim, cam peste 8 zile o să fie liber. De unde o să mai aud de persoane care au nevoie o să încerc să îl oferim. E cel mai puțin lucru pe care putem să îl facem pentru medici.”

Consultanță juridică pentru fiecare medic alungat

Cosmina Popa vrea să o ajute cu consultanță juridică gratuită.

„M-a revoltat foarte mult povestea acestui medic. Pot oferi consultanță juridică doamnei care a fost victima unui astfel de comportament. Nu numai dânsei, ci și altor medici care se află într-o situație similară. Sunt pentru a promova o acțiune în fața instanței, pentru că astfel de comportamente trebuie să fie sancționate.”

Mai mult, o aplicație de închiriere de locuințe încurajează proprietarii să ajute personalul medical din prima linie.  Se adresează în special fiecărui medic alungat din chirie de proprietari ipohondri. Florin Stoian, fondatorul aplicației a declarat:

 „Derulăm o campanie pentru medici care se intitulează Locuințe pentru medici și avem disponibile zeci de apartamente din București și din țară pe care să le punem la dispoziția lor. Fapta în sine ni se pare de neacceptat, să poți să dai afară un medic doar pentru că lucrează în spital e de groază! Îi încurajez pe toți să adere, să susțină acest proiect, indiferent de orașul în care sunt, pentru că există o nevoie în sensul asta, o panică în rândul medicilor și o dorință de a se proteja.”

Medicul a reușit să se mute în altă locuință și mulțumește oamenilor pentru sprijinul lor.

Așadar un medic alungat din chirie și un șomer care nu avea nimic în frigider sunt astăzi liniștiți.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top