Categorii Știri

De ce este important să realizați un Audit Energetic?

Auditul Energetic reprezintă o evaluare în detaliu a performanței energetice globale a dispozitivelor, aparatelor, mașinilor și tuturor consumatorilor de energie din cadrul unei întreprinderi.

Principalul obiectiv unui audit energetic este de a identifica zonele critice de consum de energie și zonele cu potențial de îmbunătățire a eficienței energetice.

Alte beneficii pe care vi le aduce realizarea unui audit energetic industrial sunt:

  • Va stabiliți o strategie energetică în concordanță cu planificările de dezvoltare ale afacerii dumneavoastră.
  • Aveți o imagine de asamblu asupra potențialului de optimizare energetică a locației.
  • Beneficiați de soluții care pot fi implementate imediat.
  • Cunoașteți potențialul de reducere a costurilor operaționale la nivelul companiei.

Până în prezent, interesul pentru efectuarea de audituri energetice era asociat cu îndeplinirea obligațiilor legislative impuse de legea eficienței energetice sau cu potențialul de reducere a consumului final de energie. Cu toate acestea, înțelegerea relevanței și semnificației efectuării de audituri energetice periodice s-a schimbat recent, iar alte domenii de îmbunătățire și impact au început să câștige teren.

În ultima perioadă, întreprinderile au început să realizeze că auditurile energetice pot fi un instrument util în reducea amprentei de carbon industriale, luând în considerare zonele de îmbunătățire care au fost trecute cu vederea anterior. Atunci când se realizează un raport de audit energetic, soluțiile care ar fi putut fi neglijate din cauza costurilor ridicate de implementare sunt acum reconsiderate, deoarece presiunea pentru a atinge emisii nete zero este promovată prin diverse verticale. Industriile încep să aloce resurse către reducerea emisiilor, acordând prioritate reducerii dependenței de combustibilii fosili în detrimentul impactului financiar pe care îl pot avea astfel de alegeri.

Reducerea emisiilor de dioxid de carbon, concentrată de obicei în cadrul achiziției de energie în majoritatea industriilor, a devenit o prioritate de top și pentru multe companii care își setează obiective în această direcție. În plus, auditurile energetice sunt din ce în ce mai mult asociate cu identificarea și implementarea de noi tehnologii care valorifică sursele regenerabile de energie, cum ar fi sistemele de panouri fotovoltaice, pentru alimentarea proceselor de poducție cu energie verde, curată. Un audit energetic, vă pune la dispoziție toate datele necesare pentru a sprijini procesul decizional în vederea înlocuirii parțiale sau totale a surselor energetice convenționale sau pentru transformarea proceselor pentru a reduce consumul de energie, emisiile de carbon și costurile financiare.

Acest articol a fost actualizat la: 2022-12-21T08:18:43+02:00 8:18

Share
Scris de
Olănescu Andrei

Acest site foloseste cookies.

Read More