De ce să foloseşti uleiul de măsline pentru a scăpa de ceara din urechi

30.06.2015
De ce să foloseşti uleiul de măsline pentru a scăpa de ceara din urechi

Uleiul de măsline este extrem de eficient pentru tratarea multor afeciuni, îngrijeşte pielea, părul şi unghiile şi te poate scăpa chiar şi de ceara din urechi. Iată de ce ar trebui să îl foloseşti!

Ceara din urechi este un agent protector pentru zonele sensibile din interiorul urechii tale. Aceasta te protejează de bacterii şi praf şi, în mod normal, se scurge uşor în exteriorul urechii pentru ca tu să poţi îndepărta excesul. Pentru unele persoane, această ceară se poate aduna în cantităţi foarte mari, iar acest lucru poate duce la anumite afecţiuni.

Pentru a scăpa de execesul de ceară din urechi, experţii recomandă utilizarea uleiului de măsline. De cele mai multe ori reuşeşti să cureţi ceara care se scurge, însă există mici aglomerări care rămân pe canalul urechii şi pot dezvolta probleme mai grave. Uleiul de măsline este cel mai indicat deoarece ajută la înmuierea cerumenului în mod natural şi astfel aglomerările acumulate pe canal se dizolvă şi pot fi îndepărtate foarte rapid şi uşor.

Pentru a folosi uleiul de măsline trebuie să urmăreşti câţiva paşi foarte simpli. Primul pas este să încălzeşti uleiul într-un vas curat. Uleiul nu trebuie să fie fierbinte, ci temperatura sa trebuie să fie puţin peste cea a camerei. Apoi, cu ajutorul unei pipete, toarnă câteva picături în ureche, cu foarte mare grijă. Permite-i uleiului să pătrundă cât mai adânc şi stai cu urechea poziţionată în sus timp de 5-10 minute. Ridică-te apoi şi ine o dischtă demachiantă în dreptul canalului urechii pentru ca uleiul împreună cui cerumenul dizolvat să se scurgă complet.

Te poţi spăla după acest procedeu sau poţi rămâne aşa, căci uleiul de măsline care a rămas va pătrunde în piele şi se va absorbi fără probleme. Evită beţişoarele pentru urechi. Acestea îndepărteză o foarte mică parte din ceară şi nu fac decât să împingă o cantitate mare înspre celălalt capăt al canalului urechii.

Sursa foto: huffingtonpost.com