Connect with us
De ce se subtiaza parul si cum evita rezolva asta

Știri

De ce se subtiaza parul si cum eviti asta

Probabil ca de mult eori te-ai intrebat de ce se subtiaza parul. Iata raspunsul!

Principalele cauze ale subtierii parului sunt tratamentele la care acesta este supus, dar si tensiunea care apare ori de cate ori il prinzi foarte strans. Tensiunea aplicata la radacina firului de par conduce la ruperea acestuia si la subtiere. Ori de cate ori iti strangi parul in coada sau coc, asigura-te ca este lejer. Specialistii iti recomanda sa tii parul dezlegat cat mai mult timp posibil.

Tratamentele chimice afecteaza structura firelor si astfel acestea devin mult mai fragile. Incearca sa eviti noile produse si tehologii aparute pe piata, chiar daca ele iti promit ca nu vor dauna firului de par. Tratamentele naturale si samponul obisnuit sunt cele mai indicate pentru podoaba ta capilara. Orice alte produse vor afecta parul in timp, desi poate la inceput pare ca dau randament maxim.

IATA 8 LUCRURI PE CARE SIGUR NU LE STIAI DESPRE PARUL TAU

Si stresul poate fi una dintre cauzele pentru care podoaba ta capilara nu mai arata senzational si nu mai este la fel de puternica. Odihna este extrem de importanta pentru tot corpul, inclusiv pentru scalp si par. Ori de cate ori treci prin perioade foarte stresante, primul care are de suferit este parul. Acesta cade, devine fragil si se subtiaza. Asigura-te ca te odihnesti corespunzator si cauta metode prin care sa te detasezi de probleme, la finalul fiecarei zile. Foloseste si masti naturale pentru a preveni caderea si deteriorarea.

Pentru a te bucura de un par sanatos, trebuie sa ai un stil de viata echilibrat. Aceasta este prima si cea mai importanta regula. Alimentatia trebuie sa contina toti nutrientii de care ai nevoie pe parcursul unei zile, iar apa nu trebuie sa lipseasca. Ai nevoie de cel putin 2-3 litri pe zi. Fa mai multa miscare pentru a elimina stresul si alti factori care duc la subtierea firului de par si la deteriorare masiva a acestuia. Mastile din uleiuri naturale precum cel de cocos, de argan sau de masline te vor ajuta foarte mult.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top