Connect with us
De la 1 februarie 2021, românii vor fi vaccinați cu vaccinul Moderna. Cum se fac reprogramările

Știri

De la 1 februarie 2021, românii vor fi vaccinați cu vaccinul Moderna. Cum se fac reprogramările

De la 1 februarie 2021, în România va fi folosit vaccinul Moderna. Românii care au fost reprogramați pentru vaccinare, vor fi vaccinați cu vaccinul Moderna pentru care rapelul este la 28 de zile, și nu la 21, ca în cazul Pfizer.

Români vaccinați cu vaccinul Moderna

Începând de la 1 februarie 2021, românii vor fi vaccinați cu vaccinul Moderna. Anunțul îi vizează în special pe cei care au fost reprogramați în contextul reducerii livrărilor de către compania Moderna.

În total sunt 35.304 persoane care aveau programare inițială în perioada 28 ianuarie – 11 februarie și care vor fi reprogramate la un interval de 10 zile.

Pentru vaccinul Moderna rapelul este la 28 de zile, și nu la 21 cum este în cazul vaccinului Pfizer.

Persoana programată inițial pentru administrarea primei doze la 28 Ianuarie va fi reprogramată pentru data de 8 Februarie, cu rapel in 8 Martie, a transmis miercuri seară Comitetul de coordonare a vaccinării.

Din 28 ianuarie începe reprogramarea persoanelor incluse în etapa a doua de vaccinare din categoria angajaților din domenii considerate esențiale. Astfel, o persoană programată inițial pentru administrarea primei doze la data de 28 ianuarie va fi reprogramată la data de 8 februarie cu rapel la data de 8 martie.

Cum se face reprogramarea pentru vaccinul anti-coronavirus

În ceea ce privește reprogramarea persoanelor din etapa a doua din categoria domenii esențiale, aceasta se face prin intermediul platformei informatice, în ordinea realizării programărilor inițiale, la centrele de vaccinare unde acestea erau programate inițial.

Conform CNCAV, au fost formulate deja noile cerințe operaționale către Serviciul de Telecomunicații Speciale, astfel încât procesul de reprogramare să se desfășoare optim. Foarte important, persoanele ce vor fi reprogramate vor fi înștiințate prin SMS și e-mail, unde vor fi specificate noile date și intervale orare pentru administrarea vaccinului.

De asemenea, prin e-mail vor primi o nouă recipisă care conține noile date de programare, existând, totodată, posibilitatea de vizualizare a recipisei în secțiunea „Programările mele”, direct în platformă.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top