Știri

Decebal Traian Remeș a câștigat procesul împotriva DNA și TVR: „Nu am avut parte de un proces corect”

Decebal Traian Remeș a câștigat procesul împotriva DNA și TVR. Este vorba de procesul prin care fostul ministru al Agriculturii a cerut despăgubiri de la TVR și DNA pentru divulgarea, în 2007, a probelor din dosarul „Caltaboșul”.

„Nu e vorba de un plic. Toată bătălia mea s-a învârtit în jurul faptului că procurorii m-au acuzat de lucruri care nu s-au dovedit sub nicio formă. Înregistrările nu au recunoscut existența plicului, pentru care am fost condamnat. Am condamnat prin proces și am ajuns să am decizie din partea Curții de Apel Brașov următoarele fapte: la DNA, în perioada 7 octombrie, ora 19:00, 8 octombrie, ora 11, după înregistrări, pe care nu le-am văzut nici eu vreodată, nici Înalta Curte de Casație și Jurstiei, pentru că nu au fost depuse la dosar.

Deci în noaptea respectivă s-au făcut montaje, colaje, așa le numește inspecția judiciară. Variantele care nu le-au convenit procurorilor s-au distrus de către un ofițer de poliție, care recunoaște că le-a distrus. Inspecția judiciară relevă că o distrugere se face printr-un proces verbal și nu poate fi aprobată decât de procuror.

Remeș: „AM FOST CONDAMNAT PE NIȘTE ÎNREGISTRĂRI CARE NU EXISTĂ”

Eu am fost cobaiul numarul 1 al telejustitției din România. Nu am avut parte de un proces drept și echitabil, acuzele publice prin linșajul mediatic s-au facut pe 10 octombrie, au continuat toată iarna respectivă. Cercetarea mea a început pe 28 ianuarie 2008. Nu au ajuns niciodată originale. Scrie clar: au pus la dispoziție doar copiile. Din montaj lipsește excat acuza pe care mi-o aduce procurorul.”, a declarat Decebal Traian Remeș la antena 3.

Citește și: Decebal Traian Remes, despre cum devin minorii sclavi in puscarie

În februarie 2012, Înalta Curte l-a condamnat definitiv pe Decebal Traian Remeș pentru trafic de influență la trei ani de închisoare cu executare în dosarul „Caltaboșul”. El a fost eliberat condiționat pe 11 februarie 2014.

Decebal Traian Remeș a fost ministrul agriculturii din perioada guvernării Dreptate și Adevăr (Alianța D.A., formată din PNL și PDL).

Share
Scris de
Mihaela Dorobantu

Acest site foloseste cookies.

Read More