Connect with us

Știri

Decizia care îi vizează pe români. Vine un ajutor neașteptat de la stat

Vine o veste excelentă de la statul român pentru cetățenii săi. Legea Locuinței, în varianta ei schimbată, îi va ajuta pe cei evacuați pentru că nu și-au mai plătit ratele creditului ipotecar. Aceștia ar putea cere o locuință de la stat, se arată în proiectul de act normativ promulgat recent, prin decret prezidențial.

Veste bună pentru români. Cum vor putea scăpa de evacuarea din locuințele pentru care nu și-au plătit ratele

Concret, e vorba de Legea Locuinței nr. 114/1996. Pentru a se putea aplica legea modificată, actul trebuie publicat în Monitorul Oficial.

„Locuințele de sprijin se repartizează de către autoritățile administrației publice locale, care le-au cumpărat prin licitație publică, pe baza criteriilor stabilite anual prin hotărâre a consiliului local (…). De aceste locuințe pot beneficia persoanele și familiile care urmează a fi evacuate sau au fost evacuate prin proceduri de executare silită din locuințe, în urma neachitării obligațiilor derivate din contractele de credit ipotecar”, dispune legea.

Persoanele care urmează să fie evacuate în urma vânzării locuințelor prin licitație publică vor putea să scape de evacuare. Dacă autoritățile locale cumpără locuințele, foștii proprietari vor putea cere să stea în ele cu chirie. „Modificarea ar reglementa procedura conform căreia imobilele cumpărate de către autoritățile administrației publice locale ar putea fi transformate în locuințe de sprijin, urmând a fi date în chirie foștilor proprietari, evitând astfel evacuarea lor”, era lămurit în expunerea de motive ce a însoțit Legea nr. 143/2017 în forma sa de proiect, conform avocatnet.ro.

CITEȘTE ȘI: Legea salarizării a fost adoptată. Lia Olguţa Vasilescu: ”Nu mai sunt nici măcar 3% salarii care scad…”

CITEȘTE ȘI: Anunțul șoc despre pensiile private. Câți bani se dau

„În cazul în care numărul cererilor pentru închirierea locuințelor de sprijin la nivelul unei autorități a administrației publice locale este, timp de cel puțin un an, constant mai redus decât numărul locuințelor de sprijin aflate în proprietatea autorității administrației publice locale, acestea pot aproba închirierea locuințelor de sprijin și altor categorii de solicitanți, cu respectarea prevederilor prezentei legi (Legea locuinței – n. red.)”, mai prevede documentul promulgat.

Prețul chiriei se va stabili după nivelul pieței.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top