Connect with us
Decizia finală a Bisericii Ortodoxe Române în cazul lui Cristian Pomohaci

Știri

Decizia finală a Bisericii Ortodoxe Române în cazul lui Cristian Pomohaci

Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia a decis excluderea din Biserica Ortodoxă a preotului Cristian Pomohaci. Decizia a fost comunicată vineri.

Convocarea consistoriului a fost solicitată, miercuri, de conducerea arhiepiscopiei după ce au expirat cele 30 de zile în care preotul putea aduce dovezi în apărarea sa. Cristian Pomohaci nu a prezentat probe şi dovezi pentru a se dezvinovăţi.

„În cele 30 de zile pe care părintele Cristian Pomohaci le-a avut la dispoziţie pentru a prezenta probe sau dovezi care să îl disculpe de învinuirile care i s-au adus în spaţiul mediatic nu au fost prezentate probe la Centrul Eparhial. Părintele a fost prezent ieri (marţi – n.r.) la orele după-amiezii la Centrul Eparhial, însă nu s-au prezentat probe care să îl dezvinovăţească de acuzaţiile care i s-au adus”, au spus oficialii Bisericii.

Cristian Pomohaci este acuzat de infracţiuni de racolare de minori în scopuri sexuale, existând în acest sens un dosar în instrumentarea procurorilor.

Sesizarea a fost făcută după ce în spaţiul public a apărut o înregistrare audio în care preotul Cristian Pomohaci i-ar fi promis unui adolescent că îl va plăti dacă va întreţine relaţii sexuale cu el. Spre finalul înregistrării, cel care se presupune a fi preotul Pomohaci îi spune băiatului că între ei doi a fost, de la bun început, ”ceva special”, amintindu-i cum s-au întâlnit.

Pomohaci a slujit la Parohia Moşuni din judeţul Mureş care aparţine de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia.

Anterior, el a solicitat retragerea temporară din preoție, pe motive medicale.

În spațiul public au apărut în ultimele săptămâni tot mai multe mărturii care susțin că fostul preot apela la acest gen de practici de mulți ani de zile.

Citește și:Cristian Pomohaci, păzit de polițiști! Ce s-a întâmplat la ultimul concert al preotului

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top