Categorii Știri

Decizia privind legea conversiei creditelor în franci elvețieni la cursul istoric a fost amânată

Judecătorii Curţii Constituţionale au decis, miercuri, să amâne pentru 18 ianuarie pronunţarea unei decizii privind Legea conversiei creditelor în franci elveţieni la cursul de la data contractării creditelor.

Sesizarea a fost făcută de Guvern pe 24 octombrie, după adoptarea de către Parlament a legii care prevede conversia creditelor în franci elveţieni la cursul de la data acordării.

Magistraţii Curţii Constituţionale să verifice dacă legea respectă sau nu Constituţia,iar apoi conversia creditelor în franci elveţieni la cursul de la data acordării poate intra în vigoare.

Pe 18 octombrie, Legea conversiei creditelor în franci elveţieni a fost adoptată

Cabinetul Cioloş a cerut ca legea să fie aplicată doar persoanelor fizice consumatori, cu credite de până la 150.000 de euro (echivalent în franci elveţieni) şi cu un grad de îndatorare de peste 50% din veniturile nete. Deputaţii au adoptat însă proiectul în unanimitate, fără a ţine cont de opinia Executivului.

Pe 18 octombrie, legea conversiei creditelor în franci elveţieni la cursul istoric a fost adoptată, marţi, în unanimitate de plenul Camerei Deputaţilor, forul decizional. Legea a plecat apoi la promulgare.

Citește și: Legea conversiei creditelor în franci elvețieni la cursul istoric a fost adoptată

În favoarea legii au votat 248 de parlamentari, reprezentând totalul deputaţilor prezenţi în sala de plen.

Acest articol a fost actualizat la: 2016-11-23T13:53:32+02:00 13:53

Share
Scris de
Vlad Mirabela

Acest site foloseste cookies.

Read More