Connect with us
DECIZIE: Cristian Popescu Piedone a fost condamnat

Știri

DECIZIE: Cristian Popescu Piedone a fost condamnat

Un fost primar celebru din Bucureşti a fost condamnat. Este vorba despre fostul edil el Sectorului 4 din Bucureşti, Cristian Popescu Piedone.

Magistraţii de la Judecătoria Sectorului 4 l-au condamnat pe fostul primar Cristian Popescu – Piedone la un an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, însă instanţa a amânat executarea pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani.

Iniţial, Piedone a fost trimis în judecată de Parchetul General pentru săvârşirea a trei infracţiuni de conflict de interese, însă magistraţii i-au schimbat încadrarea în folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, pentru care a primit un an închisoare. Judecătorii au dispus însă amânarea aplicării acestei pedepse pe un termen de supraveghere de 2 ani. ”În baza art. 83 alin. 1, 3 C.pen. amână aplicarea pedepsei închisorii de 1 an, a pedepsei complementare şi a pedepsei accesorii, pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 84 C.pen., de 2 ani, de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri”, se arată în decizia instanţei.

Pe durata termenului de supraveghere, Piedone trebuie să respecte următoarele măsuri: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bucureşti; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

De asemenea, pe durata termenului de supraveghere, Piedone nu are voie să exercite funcţia de primar. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel. Cristian Popescu – Piedone a fost trimis în judecată pe 7 noiembrie 2016, pentru săvârşirea a trei infracţiuni de conflict de interese, într-un dosar instrumentat de procurorii Parchetului General. Procurorii susţin că, în calitate de primar al Sectorului 4, în perioada 2013 – 2014, Cristian Popescu-Piedone a semnat acorduri şi autorizaţii de funcţionare pentru SC God Trust Enterprises SRL, având ca obiect principal de activitate restaurante, societate unde cei doi copii ai săi deţin calitatea de asociat şi funcţia de administrator, conform Agerpres.

De asemenea, Piedone era acuzat că a semnat, în calitate de primar, în perioada 2013 – 2015, acorduri de funcţionare pentru alte două societăţi deţinute de copiii săi, respectiv SC Sport Team Kart SRL şi SC Chocoland SRL. „În perioada 2013 – 2015, Cristian Popescu – Piedone a semnat pentru SC Sport Team Kart SRL SRL, având ca obiect principal de activitate alte activităţi recreative şi distractive, două acorduri de funcţionare pentru punctul de lucru din Parcul Lumea Copiilor, zona karturi, sector 4 Bucureşti, societate la care numitul P.V. (fiul acestuia) deţine calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator, şi în urma cărora unitatea a început/şi-a desfăşurat activitatea comercială. De asemenea, Cristian Popescu – Piedone a semnat, în anul 2015, acordul de funcţionare pentru un punct de lucru din Bucureşti al SC Chocoland SRL, având ca obiect principal de activitate comerţ cu amănuntul al pâinii, produselor de patiserie şi produselor zaharoase, în magazine specializate, societate la care numita P.A.M. (fiica acestuia) deţine calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator, şi în urma cărora unitatea a început desfăşurarea activităţii comerciale”, mai spuneau procurorii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top