Știri

Decizie fără precedent! Ce se întâmplă cu ora de vară

Decizie este luată la nivel european. Ce se va întâmpla cu ora de vară. Parlamentul European a votat pentru eliminarea trecerii la ora de vară și ora de iarnă.

Schimbarea orei vara și iarna ar putea să fie lăsată în spate, după ce Parlamentul European a votat, miercuri, în favoarea introducerii aceluiași timp pe tot parcursului anului.

Urmează ca membrii Consiliului European să evalueze în detaliu directiva privind ora de vară și cea de iarnă și, dacă este cazul, să propună revizuirea ei.

Comisia Europeana trebuie să implementeze această decizie

Parlamentarii euruopenii au spus că vor ruga Comisiunea Europeană – care în trecut s-a opus acestei schimbări – să implementeze decizia.

După ce a fost supusă la vot, rezoluția adoptată de parlamentarii europeni a înregistrat 153 de voturi împotrivă și 12 abțineri, informează realitatea.net.

Rezoluția privind aranjamentele actuale ale schimbării orei, care a intrat în vigoare în urmă cu 17 ani, stabilește o dată și oră comune pentru începerea și încheierea pedioadei de vară în UE, cu scopul de a ajuta funcționarea efectivă a pieței interne.

Citeşte şi Prognoza meteo pentru următoarele 3 zile. Unde vom avea parte de zăpadă

Astăzi o să mai ningă la munte şi în jumătatea nordică a ţării, prin Crișana va fi ceva lapoviţă, în timp ce în sud vom avea atmosferă primăvăratică.

Maximele pleacă de la zero grade în Bucovina şi pot atinge 12 grade în Oltenia şi Muntenia. Vedem cum arată vremea în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi Bărăganul.

Pe aici apar înnorări trecătoare, dar şansele de ploaie sunt foarte reduse. Vântul mai are intensificări pe parcursul zilei, temperaturile se menţin peste valorile normale, iar la noapte se lasa ceaţă.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei găsim vreme schimbătoare, câţiva stropi de ploaie şi un vânt destul activ.

Vor fi şi perioade însorite, iar temperaturile vor ajunge pe la 7-8 grade

În schimb, în nordul Moldovei şi în Bucovina se anunţă o zi mohorâtă şi rece, cu ninsori slabe şi cel mult 2 grade la amiază. Mai vin ceva ninsori şi după lăsarea nopţii, când temperaturile ajung pe la minus 3 grade.

Şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş cerul rămâne acoperit de nori, ninsorile continuă, însă vor fi destul de slabe. Regimul termic va fi unul potrivit perioadei, cu maxime de 2…3 grade.

Citeşte şi PROGNOZA METEO PENTRU TREI ZILE

În vestul ţării găsim vreme cam neplăcută, înnorări persistente, ceva lapoviţă, dar şi condiţii de ploaie în zona Banatului. Temperaturile rămân la valorile de ieri: după prânz se vor înregistra în jur de 4-5 grade.

Şi în centrul României rămânem cu atmosfera închisă şi mai apar ceva precipitaţii, în special ninsori. Se înteţeşte vântul, iar pe crestele montane va sufla cu putere.

Maximele vor fi de la 1 grad în zona Miercurea Ciuc, până la 5 grade în Sibiu

Sud-vestul ţării are parte de vreme frumoasă, câţiva nori şi temperaturi de lună martie. Maximele urcă până la 11-12 grade, însă vântul continua să agita atmosferă, aşa că valorile resimţite vor fi ceva mai scăzute.

Şi în ţinuturile sudice avem vreme destul de însorită şi un vânt cam insistent. Va fi în continuare mai cald decât în mod obişnuit, după prânz se vor atinge chiar şi 12 grade. Noaptea însă, va fi mai rece decât ultima, cu temperaturi negative şi condiţii de ceaţă.

În Bucureşti avem vreme de primăvară, soare, înnorări trecătoare şi vânt activ. Maximă ajunge pe la 10-11 grade. La noapte temperatura coboară uşor sub pragul îngheţului şi revine ceaţă.

La munte astăzi se face mai frig. O să ningă în cea mai mare parte a zonei montane, aşa că stratul de zăpadă mai creşte puţin. Vântul continua să sufle cu putere, în special în zonele de creastă.

Acest articol a fost actualizat la: 2018-02-09T12:47:05+02:00 12:47

Share
Scris de
Mihai Cristian

Acest site foloseste cookies.

Read More