Connect with us

Știri

Decizie uluitoare! Uber, parteneriat cu Airbus

Uber a facut un parteneriat cu Airbus. Potrivit acestuia, producatorul european se angajeaza sa ofere elicoptere care sa fie folosite pe post de taxi-uri aeriene.

Anuntul a fost facut chiar de catre presedintele companiei aerospatiale, in timpul unui conferinte de presa. Proiectul va fi lansat chiar saptamana aceasta, in timpul festivalului de film Sundance din Statele Unite.

Calatoriile vor fi dedicate participantilor la festival care vor sa se deplaseze rapid intre cele 15 puncte din Salt Lake City in care vor fi proiectate peliculele inscrise.

Oferta calatoriilor cu elicoptere comandate prin serviciul Uber ar putea fi destul de costisitoare, insa Airbus spera ca prin aceasta masura sa dezmorteasca piata pentru aparatele de zbor de mici dimensiuni.

Initial, experimentul se va derula in SUA cu elicoptere H125 si H130, gigantul european din sectorul aerospatial angajandu-se sa sustina acest proiect in limita a 150 de milioane de dolari.

„Este un mod de a identifica si investi in atreprenorii cu viziuni provocatoare pentru ecosistemul industriei aeronautice. Operatorii de elicoptere vor avea un nou model de business pentru a accesa o baza mai mare de clienti”, a anuntat compania Airbus intr-un comunicat de presa, noteaza business24.ro.

Nu este pentru prima data cand Uber realizeaza un program de calatorii la cerere care nu se deruleaza pe sosele.

In Istanbul, din vara anului trecut, compania a lansat o oferta de calatorie cu salupe rapide pe Bosfor, pretul variind intre 15-100 de dolari, in functie de numarul de calatori.

Uber este o companie americana care a creat o aplicatie pentru smartphone prin care soferii pot intra in contact cu potentiali pasageri. Serviciul este considerat a reprezenta o amenintare la adresa taxiurilor clasice.

Firma a mai oferit in trecut si zboruri cu elicopterul in mai multe orase din lume, dar nu ca un serviciu permanent.

Sursa foto www-cdn.oneindia.com

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top