Connect with us

Știri

UPDATE: Cei 22 de medici de la UPU Floreasca si-au retras demisiile

Demisie medici Floreasca – Unitatea de primiri urgente este paralizata.

Update, joi, 13:10: Cei 22 de medici demisionari de la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Floreasca si-au retras demisiile, au anuntat reprezentanti ai acestora, joi dupa-amiaza. Medicii spun ca renunta la demisii dupa ce au primit asigurari de la Ministerul Sanatatii ca problemele de la spital vor fi rezolvate, informeaza News.ro.

Update, joi, 11.08: Numarul medicilor care au demisionat a ajuns la 22. Cadrele medicale se plang de lipsuri si cer sa fie achizitionate mai multe medicamente.  „Noi am luat deja o decizie. Nu vrem o negociere cu fiecare in parte, noi vrem sa fim lasati sa ne facem treaba, sa ne facem meseria, sa nu mai existe lipsuri care sa duca la afectarea activitatii atat in spital, cat si in prespital, pentru ca cel care are de suferit, intr-un final, este pacientul. Daca nu va fi o ciclicitate in asigurarea medicatiei vom ajunge iar in situatia in care am ajuns acum o luna, acum doua luni si, daca se continua, la un moment dat nu o sa mai avem nimic si nu o sa avem cu ce sa tratam pacientii. De-asta am ajuns aici”, a declarat medicul Gabriela Bratosin.

Ea a mai spus ca la acest moment sunt 22 de demisii ale medicilor din UPU-SMURD Floreasca, iar asistenţii medicali din tura de joi işi scriu şi ei demisiile.

Seful UPU Floreasca, Bogdan Oprita, a afirmat ca „faptul ca domnul Paun a demisionat, nu va rezolva si problemele aparute. Noul manager va trebui sa ia masuri pentru a ne putea face meseria la parametrii corecti. Daca proceduri care au fost stabilite de fostul manager nu vor fi schimbate, nu se va schimba situatia de acum”.

Citeste si: Bogdan Oprita, seful UPU Floreasca, reactie transanta dupa demisia lui Sorin Paun

UPDATE 23:47 Managerul spitalului Floreasca, Sorin Paun, a demisionat. Declaratiile Ministrului dupa demisiile medicilor de la urgenta

Cincisprezece medici de la Unitatea De Primire Urgenta Floreasca (UPU) si-au dat demisia in cursul zilei de astazi. De asemenea, exista informatii potrivit carora toti medicii de acolo intentioneaza sa isi dea demisia!

UPDATE 23:38 – Oprita, directorul Floreasca, a demisionat.

UPDATE: 23:34 – 90 din personalul de urgenta de la Floreasca si-a depus demisia.

Discutiile intre ministrul Sanatatii si medici s-au incheiat. Oprita: L-am informat ca 90% din personal demisioneaza

Discutiile intre ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu si medicii demisionari de la UPU a Spitalului Floreasca s-au incheiat dupa aproximativ patru ore, Bogdan Oprita, coordonatorul SMURD Bucuresti, declarand ca nu s-a ajuns la o concluzie, fiind chemat la discutii la minister si managerul spitalului, Sorin Paun. Oprita a mai spus ca ministrul a fost informat ca peste 90 la suta din personalul de la UPU Floreasca doreste sa demisioneze din cauza acestui conflict cu managerul unitatii medicale.

„Reactia noastra de azi am vrut sa o avem acum cateva luni. Am stat si asteptat sa se schimbe ceva, problema este managementul defectuos. Nu garzile sunt problema noastra acum, ci modul in care suntem tratati si lipsurile cu care ne confruntam. Urmeaza sa mai vina cativa medici care isi vor depune demisia”, a declarat un medic de la UPU pentru Digi 24.

Medicii demisionari il mai acuza pe managerul ca refuza achizitia de medicamente, ei fiind nevoiti sa le cumpere pe unele din banii lor. Ei mai spun ca au incercat sa gaseasca o rezolvare a problemelor la Ministerul Sanatatii, insa nimic nu s-a schimbat.

Spitalul de Urgenta Floreasca a stat in centrul unui scandal imens. Managerul spitalulul, Sorin Paun, a fost filmat in timp ce injura rezidentii in sala de operatii. Managerul a fost foarte furios din cauza faptului ca un rezident a spus ca nu are de gand sa efectueze doua garzi, una dupa alta. Paun spune ca nu exista bani pentru plata garzilor suplimentare.

In luna iulie a acestui an, spitalul a fost in centrul unui alt scandal. Familia unui bucurestean a acuzat angajatii acestei unitati medicale ca au lasat cadavrul sa se descompuna la morga, in conditii improprii, motiv pentru care nu au putut sa il ingroape crestineste.

1 Comment

1 Comment

  1. ALIN

    2016-08-31T16:01:21+03:00 at 16:01

    Asa ar trebui sa se intimple in toate domeniile unde conducerile sunt numite politic.ESTE CAZUL SA SE FACA CONCURSURI ADEVARATE.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Știri

To Top