Știri

Demisionează sau nu Liviu Dragnea din funcția de președinte al PSD? Ultimele informații din partid

În ultima vreme, s-au înmulțit zvonurile privind înlăturarea lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al PSD. Se pare că mai mulți lideri ai social-democraților sunt nemulțumiți de acesta.

În presa centrală, au apărut pe surse informații conform cărora în jur de 20 de lideri județeni din PSD au întors armele și ar avea pregătită o scrisoare prin care să-i ceară demisia acestuia.

De menționat că semnatarii scrisorii nu se raliază neapărat în spatele Gabrielei Firea, ci sunt pe cont propriu.

Nemulțumirile sunt legate de modul autoritar în care acesta conduce PSD, însă unele surse susțin că problemele ar fi pornit după ce Dragnea ar fi promis liderilor PSD ordonanță pe amnistie și grațiere, lucru care până acum nu s-a întâmplat.

Mai mult decât atât, ministrul Tudorel Toader a declarat că ministerul Justiției nu are în acest moment în proiect o astfel de ordonanță.

Grupul de nemulțumiți îi are în centrul atenției pe prim-vicepremierul Paul Stănescu, pe fostul premier Mihai Tudose și pe Niculae Bădălău, președintele PSD Giurgiu, fost număr 2 în partidul de guvernământ. Acestora li s-ar fi alăturat și secretarul general al partidului, Marian Neacșu.

Marian Neacșu s-a poziționat marți împotriva intereselor lui Liviu Dragnea în două chestiuni majore. În primul rând, el a spus că o ordonanță de urgență pentru amnistie ar fi ”inoportună”, iar despre retragerea sprijinului politic pentru Gabriela Firea a spus că ”ar fi o greșeală”.

Cu toate acestea demiterea lui Dragnea din funcția de șef al PSD pare să nu fie una iminentă. Sursele din rândul social-democraților spun că „rebelii” nu s-au înțeles cu privire la cine să conducă partidul și ce direcție să fie urmată pe viitor.

„Zilele acestea, eu am participat la multe discuţii şi întâlniri, întâmplătoare sau organizate, în care s-a analizat această problemă, a scrisorii semnate de contestatarii lui Dragnea.

În cadrul acestor întâlniri, eu am anunţat că voi fi de acord cu un astfel de demers dacă este unul raţional, şi dacă are, într-adevăr, obiective raţionale, soluţii viabile şi proceduri clare privitoare la ceea ce ar urma să se întâmple după schimbarea lui Dragnea de la şefia PSD.

Altminteri, de ce să-l dăm pe ăsta jos şi să-l punem pe altul în locul lui? Doar pentru asta, pe mine nu mă interesează aşa ceva, fiindcă eu nu vreau funcţii şi garanţii pentru un viitor politic.

Eu vreau ca proiectele să meargă şi ca lucrurile să funcţioneze. Atât”, a declarat Dumitru Buzatu, șeful PSD Vaslui, conform psnews.ro.

Tocmai din această cauză, liderii nemulțumiți ai PSD vor convocarea unui CEx în care să-l forțeze pe Liviu Dragnea să țină cont de dorințele lor și să schimbe modul autoritar de conducere al partidului.

Share
Scris de
Catalin Nae

Acest site foloseste cookies.

Read More