Știri

Decizii importante în Parlament! Ce se întâmplă cu banii românilor

Comisia de Muncă discută mai multe proiecte importante privind salariile românilor, pe fondul nemulțumirilor legate de legea salarizării, care a intrat de curând în dezbatere.

Deputații din Comisia de Muncă discută despre introducerea programului Primul Salariu, oferit de stat tinerilor vreme de un an și jumătate de la terminarea cursurilor. Un alt program al Guvernului constă în oferirea salariului minim brut unei firme dacă angajează tineri cu condiţia de a-i ţine la locul de muncă minim 3 ani.

De asemenea, deputații vor discuta și despre contractele colective de muncă.

„Programul Primul salariu are în vedere stimularea tinerilor absolvenţi de­ţinători ai unei licenţe de învăţămant superior acreditat, prin garantarea unui salariu de încadrare de 2.500 lei brut timp de trei ani şi prin subvenţionarea an­­ga­ja­torului cu 50% din cheltuiala sa­la­rială, cu menţinerea angajării timp de 5 ani. La această oră specialiștii ministerului lucrează de zor la acastă lege, în așa fel încât, în trimestrul al 3-lea actul normativ să poată ajunge în Parlament pentru a fi votat. Cred că este bine să ne păstrăm specialiștii în țară”, declara, în urmă cu câteva luni Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

Citește și: Ministrul Muncii anunță că unele salarii vor scădea odată cu legea salarizării unitare

Citește și: Legea salarizării – Ce salarii vor crește și cu cât

Share
Scris de
Catalin Nae

Acest site foloseste cookies.

Read More